Sari la conținut

Ce ingrediente te ajută să slăbești dacă ai probleme cu tiroida

Probleme cu tiroida. Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului.

Incidenţa acestei afecţiuni este mai crescută la femei decât la bărbaţi, prin urmare specialiştii au tras concluzia că această afecţiune este influenţată de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, există unele măsuri ce pot ţine sub control hipotiroidia şi printre ele se numără şi efectul binefăcător al plantelor.

Îngrăşarea este unul dintre simptome

Simptomele hipotiroidismului sunt: senzaţie de oboseală şi slăbiciune, intoleranţă la frig, crampe şi dureri musculare, constipaţie, creşterea în greutate sau dificultatea de a reduce kilogramele în plus, piele uscată şi aspră, păr fragil cu tendinţă de cădere, voce răguşită, flux menstrual abundent, valori crescute ale colesterolului, depresie, activitate mentală lentă şi dificultăţi de memorare.

Probleme cu tiroida. Mâncaţi drojdie de bere şi nuci

Pentru a ţine sub control hipotiroidia este bine să consumaţi sare de mare în locul celei de rocă. Aceasta este bogată în iod şi stimulează organismul să producă hormoni tiroidieni. De asemenea, mâncaţi alimente bogate în complexul B (drojdie de bere, cereale integrale, nuci, seminţe), dar şi bogate în iod (alge marine).
Mineralele precum calciul, fierul, cuprul, zincul, magneziul şi seleniul au un rol important pentru buna funcţionare a tiroidei.

Probleme cu tiroida la pubertate şi la menopauză

S-a observat că hipotiroidismul apare la femei cu precădere în perioada pubertăţii şi a menopauzei, atunci când nivelul de estrogeni este mai scăzut.
Femeile pot îmbunătăţi situaţia prin administrarea de remedii naturale care stimulează producţia de estrogeni (vitex agnus-castus, lemn-dulce, black cohosh – aceste remedii nu se administrează femeilor care suferă de afecţiuni care indică un dezechilibru hormonal fără consultarea prealabilă a medicului).
Planta indiană numită Ashwagandha, administrată zilnic, ajută la optimizarea funcţionării glandei tiroide, precum şi la o mai bună gestionare a stresului şi a stărilor psihice neplăcute ce apar în cazul acestei afecţiuni. În plus, creşte tonusul muscular, diminuând senzaţia de oboseală şi slăbiciune.
De asemenea, spirulina are efect reglator, putând fi folosită atât pentru hiper, dar şi pentru hipotiroidism.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel