joi, decembrie 2, 2021

Lipsa vitaminei B9 poate conduce la defecte majore de tub neural ale fătului, precum spina bifidă. Specialiștii spus că vitamina B9, respectiv acidul folic are un rol esențial în sarcină. 

Lipsa vitaminei

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

B9 poate conduce la defecte majore de tub neural ale fătului, precum spina bifidă. De aceea, o viitoare mamă trebuie să ştie că alimentația ei va influența sănătatea copilului.

Medicii mai spun că acidul folic asigură și funcționarea optimă a aparatului implicat în formarea și dezvoltarea celulelor din sânge, dar și a sistemului nervos.

Alimentația în perioada celor 9 luni de sarcină are o importanță deosebită în dezvoltarea armonioasă a fătului, dar și pentru starea de sănătate a gravidei.

Legumele și fructele proaspete este indicat să facă parte din meniul zilnic al viitoarei mame.

Te-ar mai interesa: Cu toții facem această greșeală! Cum se gătește co...

Carnea slabă ca cea de pui, curcan, pește este nutritivă și conține fier, un micronutrient indispensabil sănătății copilului.

Principalele alimente bogate în acid folic:

Cele mai bune surse de acid folic sunt: legumele verzi – salată, varză, andive, spanac, fasole păstăi, anghinare -, fructele – pepene, fragi, portocale, kiwi, banane, oleoginoasele – migdale, nuci, brânzeturi moi și fermentate, ouă, citrice, cereale integrale, ficat.

Ce ar trebuie să consume o gravidă:

  • Benefice pentru gravidă sunt cerealele integrale, care conțin fibre și folați, acestea fiind

    Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

    de ajutor în digestie, ușurând-o. De asemenea, pe copil îl ajută deoarece previne malformațiile măduvei spinării.

  • Ouăle sunt o sursă bună de calciu și vitamine liposolubile, precum și lactatele.
  • Iodul nu trebuie să lipsească din alimentație, căci poate cauza grave probleme de nutriție, și poate duce la instalarea cretinismului. Cele mai bune surse de iod sunt peștele sau fructele de mare.

Riscurile carenței de vitamina B9:

Carența de vitamina B9 poate conduce la defecte majore de tub neural ale fătului, precum spina bifidă – închidere incompletă a măduvei spinării și a coloanei

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

vertebrale. Mai mult, lipsa folaților sau prezența acestora în cantități insuficiente în organismul gravidei poate declanșa avortul spontan. De aceea, gravida, la indicația medicului ginecolog va lua acid folic și din alimentație, dar și sub forma de suplimente.

Consecințele aportului inadecvat sunt anemia, diaree, oboseală, insomnie, scăderea apetitului, defecte de tub neural la făt.

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri