Igiena orala corecta este, desigur, indispensabila pentru mentinerea unui zambet alb, dar specialistii mai au inca un sfat important: sa avem grija ce alimente includem in dieta deoarece unele dintre ele pot determina colorarea dintilor. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in, ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie, pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.
Zambetul alb si stralucitor a devenit unul dintre criteriile de frumusete in ziua de astazi, fapt pentru care multe persoane opteaza pentru solutii extreme, precum albirea dentara sau fatetele dentare. Pentru a evita inconvenientele inerente ale acestor proceduri, specialistii recomanda prevenirea patarii danturii prin adoptarea unor schimbari in dieta – una dintre cauzele externe ale colororarii dintilor.
“Alimentele si bauturile care coloreaza dintii sunt cele care contin acizi, tanine si alte substante cromogene. Acizii scot calciul din dinti producand microcavitati in care patrund mai usor substantele cromogene (substante intens colorate ce adera de dinte). La unele dintre aceste alimente am putea renunta, insa altele sunt benefice pentru sanatate, astfel incat este recomandat consumul lor cu moderatie”, spune doamna doctor Mihaela Dan.
Prin urmare, daca unele cauze ale ingalbenirii dintilor (afectiuni generale, unele medicamente etc.) nu sunt in controlul nostru, alimentatia si fumatul in schimb sunt relativ usor de monitorizat, astfel incat sa reducem la minimum efectele negative asupra aspectului estetic al danturii noastre.
Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…
Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…
O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…
Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…