Sari la conținut

Ce le recomandă medicii persoanelor care au ţinut post

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paşte, pentru a evita problemele ce pot apărea după masa pascală.

Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au postit înaintea Sărbătorilor Pascale. Reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii dat publicităţii joi.

Bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără şi cele bogate în grăsimi sau sărate.

Citeste si:

Pentru perioada Paştelui se recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, mai ales persoanelor care au ţinut post, iar carnea şi preparatele din carne de miel trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.

Alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cât şi a exceselor alimentare, iar trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat.

Având în vedere zilele libere din perioada vacanţei de Paşte, pe lângă o alimentaţie corectă, medicii recomandă şi o hidratare corectă şi activitate fizică corespunzătoare

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.