marți, octombrie 20, 2020

Căldura şi activitatea electromagnetică emise de un telefon mobil sau de laptop sunt elemenetele principale care distrug calitatea spermei şi spermatozoizii și lasă bărbații fără moștenitori.

Calitatea spermei în rândul bărbaţilor din ţările occidentale este în continuă scădere, acest fapt fiind considerat drept factorul ce cauzează 40% din nereuşitele cuplurilor de a concepe un copil.

Citește și:

Cercetările conduse de un expert britanic de fertilitate îi avertizează pe bărbaţi despre riscurile “dependenţei” de telefoanele mobile.

O echipă israeliană de oamenii de ştiinţă a monitorizat 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp un an.

Studiul a aratat că bărbaţii care au conversat la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, la fel ca aceia care au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar care vorbeau la telefon în timp ce dispozitivul se afla la încărcat. Aceste categorii de bărbaţi au o probabilitate dublă de a suferi de probleme de fertilitate.

Citește și:

De asemenea, s-a constatat că 47% dintre bărbaţii care au ţinut telefoanele la o distanţă de 50 de centimetri de zona inghinală au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11% din populaţia generală.

“Numărul spermatozoizilor a scăzut atât de mult, încât concepţia ar deveni foarte dificilă. Dacă încercaţi să concepeţi un copil şi nu vă reuşeşte timp de un an, ar trebui să vă gândiţi că poate telefonul mobil este de vină”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, autoare a studiul.

Citește și:

“Oamenii trebuie să se gândească la starea lor de sănatate şi să încerce să nu mai fie dependenţi de telefoanele lor”, a spus profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant în domeniul fertilităţii la Spitalul londonez St. Georgen.

Studiul concluzionează că bărbaţii care planifică să conceapă un copil cu partenerele lor ar trebui să îşi oprească dispozitivele în timpul încărcării lor şi să le păstreze la o distanţă de cel puţin 50 de centimetri de zona inghinală.

Nu putea rămâne însărcinată pentru că sperma soțului era supraîncălzită

Un cuplu din Marea Britanie, ambii parteneri în vârstă de 30 de ani, au încercat timp de şase luni să conceapă un copil. Cu toate că viaţa lor sexuală era în regulă, la fel şi starea de sănătate a ambilor parteneri, ea nu a reuşit să rămână gravidă, drept urmare au luat decizia să consulte un medic. După câteva analize, doctorul le-a comunicat care ar putea fi motivul din cauza căruia cei doi nu reuşesc să aibă un copil. Surpriza a fost uriaşă.

Cu toate că medicul nu şi-a dat seama din prima încercare ce îi afectează sperma lui Scout Reed (30 de ani), a constat că aceasta are o problemă deoarece este expusă la prea multă căldură. După mai multe discuţii între medic şi pacient, despre stilul de viaţă al bărbatului, au ajuns la concluzia că utilizarea laptopului ar putea cauza supraîncălzirea spermei. “Nu am mai auzit de aşa ceva în viaţa mea. Când mi-a spus doctorul nu mi-a venit să cred, a fost un adevărat şoc”, a declarat bărbatul pentru Daily Mail. Scott a mărturisit că folosea laptopul câteva ore pe zi, ţinându-l în poală. El a declarat că stătea cu laptopul în braţe atunci când el şi soţia sa se uitau la televizor şi încerca să mai lucreze câte ceva pentru muncă sau pur şi simplu hoinărea pe Facebook sau alte site-uri.

Privită sub microscop, a fost posibilă observarea cozii spermei care se încolăcea în jurul “capului” acesteia, fapt care însemna că aceasta nu putea ajunge rapid la ovul. Medicii susţin că această problemă este obişnuită pentru oamenii care au anumite meserii, cum ar fi bucătarii, care lucrează în medii foarte calde. “Nu am crezut niciodată că utilizarea unui laptop ar putea afecta calitatea spermei mele. Foloseam calculatorul zilnic dar nu m-am gândit la asta nici măcar o secundă. A fost şocant să aflu”, a mai declarat bărbatul.

După ce medicul i-a explicat că şi laptopul ar putea fi cauza aceste probleme, Scott l-a mutat pe masă. Problemele însă nu s-au rezolvat rapid. Au trecut 3 luni şi cei doi nu mai sperau să aibă un copil. Chiar planificau o excursie în Thailanda în momentul în care ea a făcut un test de sarcină şi a constatat că era pozitiv. Au renunţat şi la vacanţă de bucurie.

 

Parteneri