Sari la conținut

Ce medicamente le creează bărbaţilor probleme în dormitor

Potrivit cercetătorilor, bărbaţii care urmează un tratament cu aceste pastile au un risc cu 50% mai mare să se confrunte cu disfuncţii erectile.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul Spine, oamenii de ştiinţă au descoperit că analgezicele opioide, inclusiv codeină cresc riscul de disfuncţii erectile. Studiul a mai scos la iveală faptul că 19% dintre bărbaţii care au luat doze mari de opioide timp de 4 luni, au dezvoltat disfuncţii erectile.

Opioidele sunt substanţe analgezice cu acţiune foarte intensă, care se eliberează exclusiv pe baza unei reţete medicale. Sunt indicate pacienţilor cu dureri moderate şi severe care nu răspund la tratamentul cu antiinflamatoare, acetaminofen sau fizioterapie şi în momentul actual sunt indicate şi pacienţilor cu osteoartrită şi hernie de disc.

Opioidele prescrise cel mai des sunt hidrocodona, oxicodona și morfina.

,,Bărbaţii care urmează un tratament cu opoide o perioadă lungă de timp au cel mai crescut risc de disfucnţii erectile. Mai mult de 12% dintre bărbaţii care au luat doze mici de opioide (mai puţin de 120mg) pentru cel puţin 4 luni s-au confruntat cu disfuncţii erectile”, spune profesorul Richard Deyo.

Cercetătorii au obeservat că şi vârsta participanţilor a crescut riscul participanţilor de a dezvolta disfuncţii erectile, bărbaţii între 60 şi 69 de ani fiind de 14 ori mai predispuşi riscului decât cei între 18 şi 29 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel