Sari la conținut

Ce minuni pot face nucile, ciocolata și vinul pentru sănătate?

Un pahar de vin, un pumn de nuci sau o bucățică de ciocolată țin la distanță osteoporoza.

Resveratrolul, un compus natural care se găsește în vinul roșu, în cacao și în nuci și alune are proprietăți antiinflamatoare și combate pierderea densității osoase. Mai mult decât atât, cercetătorii danezi au aflat că acest compus natural crește densitatea osoasă la bărbații cu sindrom metabolic (una din cauzele slăbirii oaselor).

Sindromul metabolic este la fel de periculos ca obezitatea și hipertensiunea, crescând riscul dezvoltării bolilor de inimă,  infarctului,  accidentului vascular cerebral și  diabetului.

Dr Marie Juul Ørnstrup, de la  Aarhus University Hospital a spus: Studiul nostru este primul care a arătat că resveratrolul stimulează formarea celulelor osoase și poate fi un bun medicament anti-osteoporoză”

Studiul a fost publicat în revista  Clinical Endocrinology & Metabolism.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel