Sari la conținut

Ce NU ai voie să faci în Ajunul Crăciunului. Se spune că vei fi lipsit de noroc toata viața

masa de crăciun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentația de Crăciun

Ce NU ai voie să faci în Ajunul Crăciunului. Potrivit superstițiilor, vei fi lipsit de noroc toata viața! Se spune că este bine să nu mânânci nimic în ziua Ajunului de Crăciun.

În ziua Ajunului de Crăciun este bine să nu mănânci nimic, pentru a avea noroc toată viața, este una din superstițiile românilor. De asemenea, este bine ca în noaptea de Crăciun să nu deschidem ușa nimănui, pentru a nu zbura norocul din casă, potrivit realitatea.net.

O altă superstiție spune că în ziua de Ajun de Crăciun gospodinele trebuie să adune din curte, atunci când ies, câteva surcele pe care să le împrăștie în casă.

Superstiții Ajunului Crăciunului

În ziua de Ajun de Crăciun, crescătorii de albine este bine să nu dea nimic din casă, pentru ca albinele să fie sănătoase. De asemenea, se spune că în Ajun de Crăciun nu se bea rachiu, deoarece această băutură a fost inventată de diavol, care își bate joc de cel care îl bea.

– În primul rând, tradițional, în bradul se împodobește în seara de Ajun, adică pe 24 Decembrie;

– În brăduț ar fi bine să punem și un săculeţ mic, umplut cu boabe de fasole albă. Acestea simbolizează puritatea sufletului;

– Apoi, dacă în Ajunul Crăciunului ai uitat să faci cadou cuiva, nu vei avea un an prosper;

– De asemenea, dacă astăzi nu împodobești locuința cu crengute de vâsc, vei avea ghinion tot anul;

– E musai ca diseară, în noaptea de Ajun, să te săruți sub crenguțele de vâsc așa vei avea noroc în dragoste. Dacă n-o faci, vei avea parte de ghinion;

Ce NU ai voie să faci în Ajunul Crăciunului

– Se spune că pentru a avea noroc anul viitor nu trebuie să mănânci nimic în Ajun de Crăciun;

– În ziua de Ajun fiecare membru al familiei trebuie să taie câte un măr. Dacă mărul este bun, atunci vei fi sănătos și norocos, dar dacă mărul are viermi, se spune că cel care a tăiat fructul va fi încercat de boală tot anul ce urmează. Dacă mărul este putred, însă, atunci cel care l-a tăiat va muri. Dacă în Ajunul Crăciunului mănânci mere, atunci vei fi sănătos tot anul

– În ziua de Ajun nu ai voie să te superi, să te cerți sau să lovești pe cineva. Se spune că cel care loveşte cu pumnul va primi înapoi tot atâţia pumni cât a dat;

– În ziua de Ajun nu avem voie să bem rachiu. Bătrânii cred că cel care bea țuică astăzi, va fi batjocorit de diavol;

– Unii susțin că nu e bine să mături în casă în ziua de Ajun, pentru că-ți alungi norocul. Alții, însă, spun că e bine să mături pragul locuinței, ca să ai noroc în anul ce urmează.

– Astăzi e bine să recuperezi toate obiectele pe care le-ai împrumutat, pe la prieteni sau prin vecini;

– Cei ce cresc albine nu trebuie să dea nimic din casă în ziua ajunului Crăciunului;

– O superstiţie spune că dacă un bărbat intră primul în casă în ziua de Ajun şi în ziua de Crăciun, familia va fi binecuvântată cu noroc tot anul care urmează.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel