sâmbătă, iunie 25, 2022

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui fruct este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia de la primele ore ale zilei.

Ce NU ȘTIAI despre fructul care oferă mai multă energie decât CAFEAUA

Merele  au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, citat de Antena 3.

Te-ar mai interesa: Te-ai săturat de ceaiul verde? Încearcă ceaiul de ...

Sunt, însă, şi voci care nu au o părere bună despre mere.

ceaiul de mere
Aceste fructe au o aciditate atât de mare încât sunt de patru ori mai dăunătoare decât băuturile carbogazoase. Poate vi se pare o aberaţie a oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie. Dar nu este, susţin stomatologii români. Din păcate, merele cresc incidența cariilor și atacă smalțul dentar.

Concentraţia mare de zahăr şi nivelul sau ridicat de aciditate transformă acest fruct într-o ameninţare pentru dinţii noştri: la fel de mare precum dulciurile şi băuturile carbogazoase.

Ce NU ȘTIAI despre fructul care oferă mai multă energie decât CAFEAUA

Nimeni nu spune să nu mai mâncăm mere, dar n-ar strică să le mâncăm cu moderaţie sau să ne asigurăm că sunt cât se poate de naturale.

Te-ar mai interesa: Spanacul, un „super aliment”. Nutriționist român: ...

Reglați pH-ul cu apă sau lactate

Altfel, denumirea latinească identică a mărului şi a răului (lat. malus) riscă să aibă sens pentru dentiţia noastră. Dacă vreți să evitați „daunele”, trebuie să reglați pH-ul cu apă sau lactate.

Recunoscut pentru capacitatea sa de a curăța și de a albi dinții, mărul pare să nu fie pe lista alimentelor benefice danturii. Studiile confirmă că mărul strică dantura. E mai rău decât băuturile carbogazoase

Te-ar mai interesa: Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gusto...

Oamenii de știință de la King’s College London Dental Institute susțin că persoanele care mănâncă mere prezintă sunt expuse riscului de a-și distruge dantura de patru ori mai repede decât dacă ar bea sucuri carbogazoase, care au un conținut ridicat de zahăr, informează Daily Mail.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private