marți, decembrie 7, 2021

În ultimele săptămâni, România s-a confruntat cu o scădere a numărului de persoane care au ales să se vaccineze, motiv pentru care autoritățile au decis să apeleze la diferite strategii, unele mai inspirate, altele mai puțin inspirate.

Autorităție din Sectorul 2 au decis să ofere persoanelor care se vaccinează … mici!

“Este un centru mobil deschis de către Primăria Sectorului 2 de vineri până duminică, între orele 8 – 20, în fiecare weekend. Este foarte important pentru că prin Piața Obor trec săptămâna 60.000 de oameni și cred că este foarte simplu să te vaccinezi acolo.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Fiecare persoană care se va vaccina va primi din partea acestei terase o porție de mici. Asta a fost exclusiv intenția celor de acolo, Primăria nu contribuie cu nimic pentru acest lucru”, a declarat edilul Radu Mihaiu.

Decizia autorităților nu a rămas necomentată de către Monica Pop: “Mi se pare o idee de un prost gust de nu se poate!”

“Mi se pare o idee de un prost gust de nu se poate. Mi se pare de cea mai proastă calitate să faci așa ceva. Eu nu cred că un act medica trebuie condiționat de ceva. Pe urmă, e o discriminare – toți ceilalți 3.000.000 de oameni nu au primit nimic. Încă o dată vă spun: mi se pare de foarte-foarte joasă calitate. Nu pot să cred așa ceva.

Puteau oamenii foarte bine să fie convinși cu vorba și cu informațiile medicale și în niciun caz cu mici. Pentru că gândiți-vă că sunt unii oameni care se duc pentru asta, nu pentru că ar fi convinși că trebuie să facă un act medical. E oribil.

Te-ar mai interesa: Avertisment dur: Următoarea pandemie ar putea fi m...

Mi se pare total imoral. Și presiunea foarte mare care se face. Eu consider că nu e demn să facă cineva așa ceva”, a spus Monica Pop, în emisiunea Decisiv.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că peste 49 de mii de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 19.200 cu prima doză și 30.200 cu cea de-a doua doză. Potrivit CNCAV, 36.312 persoane au primit serul Pfizer, 2.891 serul Moderna, 1.536 AstraZeneca şi 8.728 Johnson&Johnson.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Conform autorităților, până marți la ora 18, 4.036.699 de români au fost imunizați cu ambele doze. Până acum s-au folosit în total 8.337.812 doze de vaccin, dintre care peste 6,6 milioane sunt doze cu serul produs de Pfizer.

De la ultima raportare au fost înregistrate 27 de reacții adverse, iar alte 145 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri