luni, august 2, 2021

Ce spune Nelu Tătaru despre situația în care medicii români ar fi nevoiți să aleagă pacienții care ar trebui tratați, în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus? Ar trebui reformat

din temelii sistemul românesc de sănătate?

Medicii nu vor fi nevoiţi să aleagă între pacienți, pentru că sunt obișnuiţi să găsească soluții în lipsa dotărilor și echipamentelor necesare, chiar și în actualul context ale epidemiei de COVID-19, este de părere ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

În opinia acestuia sistemul medical din țara noastră trebuie reformat din temelii, în ciuda impopularităţii pe care ar putea-o genera.

“Necesitatea de reformă rămâne imperioasă. Întrebam la începutul mandatului meu dacă de anul viitor, după ce vom avea patru ani de zile fără o alegere, fără

o implicare electorală, fără o implicare politică, putem discuta despre o reformă adevărată, în condiţiile în care în primul an şi jumătate putem să facem acele măsuri legislative, de învăţământ medical, industrie farma, trecând peste orice impopularitate ce o poate genera, fiindcă va genera o impopularitate această reformă, şi putem să regândim un sistem medical pentru ca în următorii doi ani până în 2024 să arătăm lumii că sistemul medical s-a reformat. (…) Un sistem medical care trebuie reformat din temelii”, a afirmat ministrul în cadrul videoconferinţei “Fenomenul SARS-CoV-2.

Gripa Sezonieră. Vaccinarea”, organizată de Profit.ro.

Când ar trebui să primească România o primă tranșă de vaccin împotriva Covid-19?

Prezent la o conferință organizată online el a mai afirmat că în acest an spitalele au fost dotate cum nu s-a întâmplat în 30 de ani și a vorbit și despre perspectiva primirii unei prime tranșe de vaccin împotriva noului coronavirus.

”Se discuta, ca şi temă a discuţiei, de un vaccin SARS-CoV-2. Îl avem în acest plan, avem acele discuţii cu /…/, suntem angrenaţi, avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și

să începem în ianuarie, intenţia noastră este, şi în planificarea pe care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea să avem o linie întâi solidă. Este o luptă grea, este o luptă dramaitcă. Haideți să înțelegem că suntem o echipă şi tot ce trebuie să facem este să fim uniţi în această perioadă”, a precizat Nelu Tătaru.

Ultimele stiri

Parteneri