Sari la conținut

Ce poate declanșa cancerul. Prof. Vlad Ciurea: Feriți-vă! ASTA provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul

Din cuprinsul articolului

Ce poate declanșa cancerul. Profesorul Vlad Ciurea ne explică care sunt factorii care pot declanșa cancerul, dar și cum putem să ne protejăm, afirmând că organismul uman dispune de o capacitate uimitoare de autovindecare.

Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, a discutat despre boala secolului, cancerul, afecțiune care poate afecta pe oricine.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Cum ne afectează alimentația nesănătoasă creierul
Sursă foto: Facebook

Autovindecarea nu trebuie exclusă

Domnia sa a subliniat că autovindecarea nu ar trebui să fie exclusă și a evocat cazul unui pacient care a învins boala și a avut un prognostic negativ. În opinia medicului, postul, meditația și rugăciunea pot conduce la autovindecare.

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel