Un nou studiu susține că o porție de alune consumată pe zi reduce cu o treime riscul de boli cardiace.
Studiul realizat de un grup de oamenii de stiinta din China si Statele Unite face parte dintr-un lung program de cercetare asupra beneficiilor aduse de consumul de alune in cadrul unei diete zilnice.
Alunele contin o combinatie bogata de acizi grasi nesaturati, vitamine, minerale si alti nutrienti. Aceste componente lucreaza impreuna pentru a diminua colesterolul si a reduce inflamatiile in organism.
Experti chinezi de la Universitatea Hua Zhong, dar si specialisti americani de la Harvard au analizat 18 studii diferite, care acopereau 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli cardiace, precum si 50.000 de cazuri de deces.
Rezultatele publicate in American Journal of Clinical Nutrition arata ca alunele in dieta zilnica scad riscul de boli cardiace cu pana 28-29%.
Rezultatele acestei analize certifica includerea fructelor cu coaja dura in regimurile alimentare terapeutice ce vizeaza ameliorarea concentratiei de colesterol, deoarece ele au potential de a reduce riscul de declansare a maladiilor coronariene, au concluzionat cercetatorii americani. In grupul fructelor cu coaja dura intra si migdalele si nucile.
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…
Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…
Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Patriarhul…