Sari la conținut

Ce poate face pentru tine un pumn de nuci sau alune pe zi?

Un nou studiu susține că o porție de alune consumată pe zi reduce cu o treime riscul de boli cardiace.

Studiul realizat de un grup de oamenii de stiinta din China si Statele Unite face parte dintr-un lung program de cercetare asupra beneficiilor aduse de consumul de alune in cadrul unei diete zilnice.

Alunele contin o combinatie bogata de acizi grasi nesaturati, vitamine, minerale si alti nutrienti. Aceste componente lucreaza impreuna pentru a diminua colesterolul si a reduce inflamatiile in organism.

Experti chinezi de la Universitatea Hua Zhong, dar si specialisti americani de la Harvard au analizat 18 studii diferite, care acopereau 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli cardiace, precum si 50.000 de cazuri de deces.

Rezultatele publicate in American Journal of Clinical Nutrition arata ca alunele in dieta zilnica scad riscul de boli cardiace cu pana 28-29%.

Rezultatele acestei analize certifica includerea fructelor cu coaja dura in regimurile alimentare terapeutice ce vizeaza ameliorarea concentratiei de colesterol, deoarece ele au potential de a reduce riscul de declansare a maladiilor coronariene, au concluzionat cercetatorii americani. In grupul fructelor cu coaja dura intra si migdalele si nucile.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel