Sari la conținut

Ce poți face cu apa în care a fiert orezul. Nu o vei mai arunca

Este posibil ca multi dintre voi sa nu fi auzit despre beneficiile apei de orez. Va puteti bucura de aceste avantaje de fiecare data cand gatiti orez. Tot ce trebuie este sa beti apa in care ati facut orezul, si astfel veti consuma numerosi nutrienti.

 Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti niste orez in niste apa curata. Apoi strecurati orezul, sa ramaneti doar cu apa.

 Are multe beneficii, printre care: 
  • Previne boala Alzheimer: desi nu este inca sigur 100%, se pare ca band aceasta apa, puteti scadea sansa de a face boala Alzheimer.
  • Remediu pentru febra: aceasta apa este folosita si ca remediu natural pentru febra, pentru ca inhiba pierdea apei datorita febrei si vomitarii in timpul unei infectii.
  • Previne deshidratarea: foarte buna de folosit vara, pentru ca pierdem multa apa prin transpiratie.

Care sunt beneficiile generale ale orezului?

Numeroasele beneficii ale orezului pot fi găsite în mai mult de 40.000 de varietăţi ale acestui aliment, existente în întreaga lume. Iată câteva beneficii generale ale consumului de orez:

 O excelentă sursă de energie

Deoarece abundă în carbohidraţi, orezul funcţionează ca un “combustibil” natural al organismului, reuşind să dubleze activitatea normală a creierului atunci când este consumat regulat. De asemenea, conţine numeroase minerale, vitamine şi componente organice care promit să ridice nivelul de energie al organismului.

Nu conţine colesterol

 Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.

Menţine presiunea sângelui stabilă

Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Poate să prevină apariţia cancerului

Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).

Ajută la îngrijirea pielii

Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel