miercuri, septembrie 28, 2022

Operația de micșorare a sânilor se poate face gratuit, în anumite situații. Gigantomastia reprezinta dezvoltarea anormala, in exces a sanilor, in general prin hipertrofia concomitenta atat a tesutului adipos, cat si a celui glandular.

Greutatea sanilor in aceasta situatie poate ajunge la 2-3kg sau chiar peste per san, ceea ce invalideaza femeia care se confrunta cu asemenea probleme.

”Determina dureri de spate, modificari de postura, discofort si dermatite in zona de sprijin a sanilor, disconfort in activitatile de zi cu zi, imposibilitatea de a efectua activitati sportive, necesitatea de a-si face sutiene pe comanda, dureri la nivelul umerilor determinate de bretelele de la sutien, intr-un cuvant ajung sa devina o povara greu de suportat,” explică, pentru Doctorul Zilei, Conf. dr. Carmen Giuglea Medic primar Chirurgie plastica, Estetica si Microchirurgie  reconstructivă.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Calitatea vietii se imbunatateste dupa operatia de reducere a sanilor

Aceasta problema are insa o rezolvare chirurgicala, potrivit chirurgului plastician, putandu-se reduce volumul sanilor pana la niste dimensiuni rezonabile, proportionale cu corpul pacientei. Exista mai multe tehnici operatorii, chirurgul plastician fiind cel care o alege pe cea mai potrivita cazului respectiv.

Operație de micșorare a sânilor realizată de conf. dr. Carmen Giuglea

Conf. dr. Giuglea precizează că ideala ar fi pastrarea aspectului si sensibilitatii areolei, dar acest lucru este mai greu de obtinut pentru sanii foarte mari (in aceaste situatii se poate alege tehnica de “amputatie” a sanilor cu grefarea complexului areolomamelonar, care sacrifica sensibilitatea acestuia).

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

”Oricum, rezultatele obtinute sunt de cele mai multe ori apreciate ca foarte bune de catre paciente, singurul lor regret fiind ca nu au facut-o mai devreme. Confortul pe care-l obtin in urma interventiei este important, calitatea vietii imbunatatindu-se substantial.

Bineinteles ca inainte de orice interventie chirurgicala la sani se fac investigatii paraclinice care sa evalueze faptul ca acestia nu au nici un fel de probleme care sa contraindice operatia. In general o ecografie mamara este suficienta, se suplimenteaza cu mamografie doar daca ecografistul o recomanda,” adaugă Conf. dr. Carmen Giuglea Medic primar Chirurgie plastica, Estetica si Microchirurgie  reconstructivă.

Te-ar mai interesa: Un virus extrem de comun ar putea ucide cancerul. ...

Operatie de micsorare a sanilor gratuită

Interventia presupune anestezie generala, dureaza in medie 3-4 ore, si este urmata de o perioada de recuperare de 2-3 saptamani. Nu este o interventie dureroasa, nu presupune o imobilizare a pacientei, ci doar restrictii in a efectua eforturi fizice pt cca 2 luni.

Medicul mai mentioneaza ca pentru orice interventie chirurgicala, exista posibilitatea unor complicatii, cu cat sanii sunt mai mari. Printr-o atenta monitorizare postoperatorie a sanilor, acestea pot fi prevenite sau rezolvate rapid.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

In situatia in care gigantomastia este cauza tulburarilor de postura sau al durerilor de spate, la indicatia unui medic specialist ortoped, neurolog sau neurochirurg se poate face interventia de reductie mamara in spitalele de stat, decontate de casa de asigurari.

”In concluzie, nu uitati ca gigantomastia este o problema care are rezolvare chirurgicala, ca merita sa fie facuta atunci cand are indicatie, ca este important sa va adresati unui chirurg plastician care sa va explice tot ceea ce trebuie sa stiti despre interventie si sa va castige increderea. Confortul fizic si psihic care se obtine dupa interventie este remarcabil, testimonialele pacientelor care au facut aceasta interventie sustin acest lucru,” conchide conf. dr. Giuglea.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private