Sari la conținut

Ce problemă rușinoasă îi paște pe bărbații care țin mult timp telefonul mobil asupra lor

Medicii din Austria şi Egipt au observat o posibilă legătură între disfuncţiile erectile şi telefonul mobil.

Conform unui studiu publicat în Central European Journal of Urology, bărbaţii care poartă la ei mult timp un telefon mobil pornit riscă să aibă probleme de potenţă.

La studiu au participat 20 de bărbaţi cu disfuncţii erectile şi 10 bărbaţi sănătoşi. Cei care purtau la ei un telefon mobil peste 4 ore zilnic, în medie, aveau probleme de erecţie, în timp ce bărbaţii care nu aveau acest necaz purtau telefonul aproximativ 1,8 ore zilnic.

Cercetătorii recunosc că trebuie extins studiul pe mai multe persoane, pentru a se stabili în mod cert o legătură.

Telefoanele mobile au fost asociate cu riscul crescut de cancer, în special cerebral. În anul 2011, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului a clasificat aceste aparate în grupul 2B de risc, adică dispozitive care pot provoca boala.

Ele emit unde electromagnetice de radiofrecvenţă şi studii anterioare au sugerat un posibil efect negativ al telefoanelor mobile asupra calităţii spermei şi implicit asupra fertilităţii masculine.

Discuncţia erectilă, care înseamnă imposibilitatea obţinerii sau menţinerii unei erecţii în timpul unui act sexual, afectează aproximativ 50% dintre bărbaţii de peste 40 de ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel