Sari la conținut

Ce produse a primit mită de 280 de ori un medic oncolog din Suceava

Medic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spitale, in prag de faliment

Din cuprinsul articolului

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui medic oncolog pentru luare de mită în formă continuată, 280 acte materiale. Ea ar fi primit bani, dar și miere de albine, cașcaval, parfumuri sau carne de porc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, medic specialist oncolog, cercetată în stare de control judiciar pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, 280 acte materiale.

Acuzaţiile procurorilor

Conform probatoriului, inculpata, în calitate de medic oncolog în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12 decembrie 2022-19 ianuarie 2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20 660 lei și 750 euro) și alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienți sau de la aparținătorii acestora, informează Mediafax.

Medic fals
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Procurorii arată că în aprilie 2022, în timp ce se afla în cabinet, inculpata a acceptat de la aparținătoarea unui pacient promisiunea de a primi o sumă de bani pentru a prescrie un anumit tratament medicamentos.

De asemenea, în decembrie 2022 și ianuarie 2023, inculpata a primit de la diferiți pacienți și de la aparținătorii acestora diferite sume de bani și bunuri pentru acordarea consultației medicale, pentru a prescrie tratament medicamentos, pentru emiterea biletelor de trimitere, pentru emiterea unor rețete medicale cu tratamentul specific, pentru interpretarea unor analize medicale și prescrierea rețetei cu tratamentul specific. În unele zile, medicul ar fi primit bani sau produse de la peste 20 de persoane.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro, 7750 lei și 1200 lei ridicate de la inculpată, precum și asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară. Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel