vineri, iulie 3, 2020

Au ramas putine femeile care isi incep ziua fara a se machia. Aceasta practica a infrumusetarii a devenit atat de bine implementata in societatea moderna, incat unele femei nu ies nici dupa paine fara sa se aranjeze.

Tocmai frecventa folosirii produselor de machiaj ar trebui sa ne determina sa fim foarte selective la ceea ce aplicam pe chip, avertizeaza insa cercetatorii americani.
Un studiu efectual la Universitatea Washington din St. Louis (SUA) arata ca fardurile de zi cu zi pot avea efecte nocive asupra corpului, odata cu trecerea anilor. Cauza: substantele chimice din compozitia produselor de machiaj.

Citește și:

Acestea pot provoca chiar menopauza precoce, a atras atentia prof. dr. Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis.

Vinovati sunt ftalatii, substante chimice prezente in materiale plastice, in produse cosmetice si in ambalaje menajere. Acestia au fost asociati cu riscul crescut de aparitie a cancerului, a diabetului si a obezitatii. Oamenii de stiinta din St. Louis au descoperit insa ca tot acesti ftalati pot induce menopauza cu doi ani si jumatate mai devreme.

Citește și:

 

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri