Sari la conținut

Ce puteri magice au zilele săptămânii. Numerolog: Această ZI este ocrotită de Dumnezeu

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit la Antena 3 ce puteri magice ascund zilele săptămânii. Există o zi ocrotită de Dumnezeu.

„În viață, trebuie să ai un obiectiv precis. Să zici așa: pânâ în octombrie vreau să am 10.000 de euro, dar trebuie să repeți de 20 de ori. Seara, la culcare, trebuie să faci la fel. Nu trebuie să vă fie frică să fiți bogați.

Noi am mai discutat de încărcătura fiecărei zile. Aici este ceva din zodiacul românesc, bătrânesc, cu tradiții.

Luni

Ziua de luni era un bărbat tânăr, în putere și foarte muncitor. Luni, era considerată o zi bună, cu noroc pentru cei care erau muncitori sau pentru cei care începeau să facă ceva nou, pe lângă casă. Era o zi benefică pentru planificarea analizelor sau pentru meșteșuguri artistice. Pentru cei născuți într-o zi de luni, aceasta avea să fie o zi norocoasă.

Marți

Marți, era personificată printr-un bărbat numit Marțolea, care avea conotații nefaste. Marțea este considerată o zi cu încărcătură negativă. Se spune că nimeni nu începea ceva marțea. Nu era o zi nici de spor, nici de ajutor. Mai există

Miercuri

Miercurea era reprezentată printr-o femeie frumoasă, bună, aflată la mijlocul vârstei. O femeie împlinită și înțeleaptă. În unele zone ale țării, miercurea era considerată o tânără văduvă și tocmai de aceea, nu se faceau petreceri. În schimb, se puteau pune cloștile și se făceau leacuri. Bărbații începeau aratul și ieșeau la cosit. Conform tradiției creștine, miercurea se ținea post și se rugau cu toții la Maica Domnului.

Joi

Ziua de joi era adesea personificată printr-un bărbat tânăr, în puterea vârstei, harnic și înțelept. El era în căutarea unei mirese. În multe zone din țară, joia era o zi a dragostei, a întâlnirilor și declarațiilor de iubire.

Vineri

Era o zi de post, chiar de post negru. Vinerea era o zi pe care țăranii o respectau foarte mult. Sfânta Vineri era o bătrână blajină, înțeleaptă și cu suflet foarte bun. Aceasta le purta noroc celor care o respectau. Erau și interdicții în această zi. Nu se cosea, femeile nu aveau voie să se împodobească sau să-și facă unghiile. Ele trebuiau să fie cât mai modeste și să umble cu capul acoperit. Acum, vinerea este o zi benefică pentru tăierea părului și a unghiilor, pentru că se regenerează și cresc frumoase și sănătoase.

Sâmbătă

O zi fastă, în care erau primenite întâlnirile. Erau bine primite întâlnirile, adunările și petrecerile. Sâmbăta, femeile se întâlneau și coseau cămăși pentru bărbați, iar cei care le purtau erau norocoși. Mai era o zi în care oamenii se îngrijeau de sufletele celor morți și dădeau de pomana.

Duminică

Era o zi sfântă și o zi plină de bucurie și noroc. O zi ocrotită de Dumnezeu. Duminica nu se făceau treburi și nu se planta nimic, pentru că toate se uscau. Nu se cosea, nu se spăla și nu se culegeau roadele. La țară, nu se făcea nimic. Dimineața se mergea la slujbă, iar apoi ieșeau în sat. Era cea mai bună zi pentru familie, dragoste și copii”, a spus Mihai Voropchievici, numerolog, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel