Ce replică genială a avut actrița Meryl Streep când i s-a spus că e prea urâtă să joace într-un film celebru

Ce replică genială a avut actrița Meryl Streep când i s-a spus că e prea urâtă să joace într-un film celebru
Ce replică genială a avut actrița Meryl Streep când i s-a spus că e prea urâtă să joace într-un film celebru

Meryl Streep (67 de ani), pe numele real Mary Louise Streep, este cea mai talentată actriță a Americii și deține în prezent recordul pentru cele mai multe nominalizări ale unui artist la Premiile Oscar. Însă, începutul carierei sale, nu a fost deloc ușor. Actrița a povestit că, în anii ’70, a fost respinsă la audițiile pentru filmul „King Kong” pe motiv că ar fi fost „prea urâtă” pentru gusturile producătorului.

Într-o ediție a emisiunii „The Graham Norton Show”, de la BBC America, Meryl Streep și-a amintit de ziua în care a fost invitată să discute cu producătorul peliculei, Dino De Laurentiis, despre un posibil rol în filmul „King Kong”.

„Fiul lui mă văzuse într-o piesă de teatru. Așa că m-am dus la etajul 33 al Gulf and Western Building (n.r.din New York), avea un birou uimitor, cu panoramă asupra întregului Manhattan. Am intrat, iar fiul lui era foarte încântat că adusese această actriță nouă. Iar tatăl i-a spus fiului – în italiană, iar eu înțeleg italiana – che brutta! De ce mi-ai adus urâtania asta?”. Meryl Streep i-a răspuns lui De Laurentiis: „Îmi pare rău că nu sunt suficient de frumoasă ca să joc în King Kong!”

Dino De Laurentiis

Dino De Laurentiis

În cele din urmă, rolul i-a fost oferit actriței Jessica Lange, care a jucat în „King Kong” alături de Jeff Bridges și Charles Grodin. Filmul, lansat în 1976, a fost produs de Dino De Laurentiis și regizat de John Guillermin.

Celebra actriță s-a născut pe 22 iunie 1949 a devenit cunoscută pe plan internaţional în anii 1970 graţie serialului TV „Holocaust, iar pe marele ecran  a debutat în filmul ”Julia”, în 1977. Doar doi ani mai târziu a primit prima nominalizare la Premiile Oscar, pentru performanta din filmul ”The Deer Hunter”. Așadar, din totalul de 20 de nominalizări pentru premiile Academiei Americane de Film, 16 sunt pentru categoria  „cea mai bună actriță în rol principal” și doar patru pentru  categoria „cea mai bună actriță în rol secundar”.

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox