Sari la conținut

Ce risc au copiii ale căror mame au avut o dietă bogată în grăsimi şi dulciuri în timpul sarcinii

Alimentaţia pe care o au femeile în timpul sarcinii influenţează comportamentul copilului după naştere, susţin oamenii de ştiinţă.

Potrivit unui nou studiu, copiii ale căror mame au avut o dietă bogată în grăsimi şi dulciuri în timpul sarcinii, au un risc crescut să devină dependenţi de droguri.

După ce au studiat şoarecii de laborator şi puii acestora, cercetătorii au observat că rozătoarele ale căror mame au consumat prea mult zahăr şi grăsimi în perioada gestaţională, au luat mai mult în greutate şi erau mai receptivi la droguri precum amfetamina. Această receptivitate crescută sugerează tendinţa de a deveni dependent de droguri.

,,În Statele Unite, majoritatea femeilor însărcinate sunt supraponderale din cauza consumului excesiv de alimente grase sau dulciuri. Acesta poate fi unul din motivele creşterii numărului cazurilor de obezitate în rândul copiilor şi creşterii numărului tinerilor care consumă droguri şi alcool”, spune dr. Nicole Avena de la Universitatea din Florida.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel