Sari la conținut

Ce risc au femeile care încearcă mai mult de un an să rămână însărcinate

Este deja cunoscut faptul că bebeluşii născuţi în urma tratamentelor de fertilizare sunt mai predispuşi probelemelor de dezvoltare. Un studiu recent, publicat în Fetal and Neonatal Edition of Archives of Disease in Childhood a scos în evidenţă faptul că şi fertilitatea scăzută joacă un rol important în acest sens.

Mai exact, femeile care încearcă o perioadă lungă de timp să rămână însărcinate, au un risc cu 30% mai mare de a aduce pe lume un copil cu probleme neurologice.

Oamenii de ştiinţă au evaluat starea neurologică a unor copii de 2 ani unii născuţi în urma tratamentelor de fertilizare şi alţii ai căror părinţi s-au chinuit mult timp să îi conceapă.

Rezultatele au scos în evidenţă faptul că cel mai frecvent, afecţiunile neurologice erau întâlnite la cei ai căror mama au încercat să rămână însărcinate o perioadă lungă de timp (între 1 an şi jumătate şi 13 ani).

Citeste si:

,, În concluzie, descoperirile noastre sugerează că timpul îndelungat în care o femeie încearcă să rămână însărcinată este asociat cu o slabă dezvoltarea neurologică,” spune profesorul Mijna Hadders-Algra de la Universitatea Groningen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.