Sari la conținut

Ce riscuri implică îndrăgostirea de un coleg de muncă? Psiholog: „Trebuie să conștientizăm că ..”

loc de munca
Sursă foto: Getty Images
riscurile indragostirii la locul de munca

Oamenii petrec în medie peste 1.600 de ore pe an la birou alături de colegii de muncă, iar nu de puține ori s-au auzit de povești de dragoste născute chiar la locul de muncă. Mulți oameni au, de asemenea, un „partener de serviciu”, căruia îi trimit mesaje în mod constant, cu care vorbesc despre stresul de la locul de muncă și cu care petrec timpul.

Psihologul Raul Lupaș a vorbit, la Antena 3 CNN, despre ce riscuri implică o relaţie sentimentală la locul de muncă.

„Îndrăgostirea la locul de muncă este mult mai comună decât am putea crede. În primul rând, este important să fim conștienți de trăirile emoționale pe care le avem. Uneori trebuie să ne dăm seama dacă ceea ce simțim este chiar ceea ce simțim. Este posibil să avem senzația că trăim o iubire, dar să fie vorba doar de un sentiment de familiaritate sau prietenie.

Primul pas ar fi să conștientizăm ceea ce trăim, dacă sunt sentimente de atracție sau prietenie, fără să uităm că suntem într-un context profesional.

Dacă ne decidem să avem o relație de iubire la locul de muncă trebuie să avem mereu în minte faptul că suntem la locul de muncă, iar compania are nevoie de comunicare şi profesionalism.

Pentru a înțelege mai bine stările pe care le avem, este bine să ne dăm seama ce simțim. Este un proces pe care să îl luăm cu noi toată viaţa pentru a ne da seama ce fel de sentimente resimțim”, a declarat Raul Lupaş, psiholog.

Într-un sondaj comandat de Forbes Advisor, 60% dintr-un eșantion de 2.000 de persoane au declarat că au trăit o poveste de dragoste la locul de muncă.

Datele unui sondaj eHarmony realizat pe 2.000 de persoane au arătat, de asemenea, că 71% au declarat că au vrut să flirteze cu un coleg de serviciu, iar 53% s-au întâlnit cu unul.

Peste 1.600 de ore pe an, petrecute la birou

„Majoritatea adulților petrec minimum 1.680 de ore pe an la birou, așa că este probabil să petreci mai mult timp cu colegii tăi de muncă decât aproape oricine altcineva”, a declarat pentru Insider David Brudö, CEO și cofondator al aplicației de bunăstare mentală Remente. „Deși nu ai un cuvânt de spus în ceea ce privește cine sunt colegii tăi de muncă, există șanse să aveți interese comune”, a comtinuat el.

El a adăugat că lucrul într-un birou îți oferă posibilitatea de a cunoaște pe cineva într-un mod în care nu reușești să o faci pe aplicațiile de dating.

Această interacțiune apropiată devine tot mai frecventă pe măsură ce angajatorii încep să renunțe la politicile de lucru de la domiciliu implementate în timpul pandemiei COVID-19.

„Lucrând zilnic cu cineva, veți vedea cum răspunde la o problemă, cum acționează sub presiune și cum interacționează cu ceilalți colegi de muncă. De asemenea, este ușor să începeți să împărtășiți informații personale și să vă compătimiți cu privire la dificultățile cu care vă confruntați la birou – poate la un prânz sau la un pahar de băutură după serviciu”, a spus Brudö.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel