Sari la conținut

Ce riști să pățești dacă aștepți să faci dragoste după căsătorie

Abstinența sexuală înainte de căsătorie, o practică încurajată mai ales de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, poate distruge sănătatea fizică și psihică a unei persoane, arată cercetările.

Teoria contrazice ideile feministelor din toată lumea, care consideră că sexul înainte de a forma un cuplu în fața lui Dumnezeu nu face decât să risipească în vag energia unei femei. În 1920, celebra activistă Margaret Sanger, o asistentă medicală americană care a militat pentru pilula contraceptivă ca metodă de control a unei femei asupra propriului corp, a făcut o declarație uimitoare:

“Celulele sexuale sunt plasate într-o parte a anatomiei feminine destinată reproducerii, iar fluidul sexual conține elemente importante din sânge, nervi, creier și mușchi. Conservându-le, obținem forță interioară și mentală și avem acces la o putere uimitoare de creație”. Alți susținători ai celibatului au explicat că abstinența sexuale duce la o evoluție spirituală.

Abstinența ne face agresivi

În timp, studiile au arătat contrariul. E drept că abstinența este un mijloc de prevenție a bolilor cu transmitere sexuală, dar cei care o practică trăiesc cu 30% mai puțin decât cei care au viață intimă. Mai mult, oamenii care fac dragoste în mod constant, spun oamenii de știință, sunt mai în formă, cântăresc mai puțin, răcesc mai rar, au prostata mai sănătoasă, carii mai puține și nici nu se îmbolnăvesc de inimă.

Nici din punct de vedere psihic, celibatul nu e o alegere bună. Un studiu recent arată că adolescenții care nu au avut încă parte de prima noapte de amor au șanse mai mari să absolvească facultatea cu note mari și să-și găsească o slublă bine plătită, dar sunt mai agresivi. De altfel, societățile care interzic sexul înainte de nuntă înregistrează o rată mare a criminalității și violenței.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel