Sari la conținut

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elodia. Descoperirea care a tulburat România!

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elodia. Dispariția Elodiei – caz ce oricând poate fi material didactic pentru viitorii judiciariști – a ținut ani de-a rândul cu sufletul la gură o țară întreagă.

Nu trecea o măcar o zi fără ca în spațiul public să nu fie lansate ipoteze bazate pe diverse mărturii care o plasau pe Elodia vie, în cine-știe-ce locuri. Sau care dădeau ca variantă sigură moartea ei, susținută de existența locului unde ar fi îngropată. A fost, putem spune fără teama de a greși, o nebunie națională.

Un câine a avut totuși un rol cheie în deslușirea misterului. Chiar daca au trecut ani buni de la disparitia avocatei Elodia Ghinescu, misterul invaluit in jurul sau nu s-a risipit nici in momentul de fata.

Au existat multe persoane care au apelat la diferite mijloace pentru a o gasi, insa, putini stiu cum au reusit anchetatorii sa se apropie de adevar.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elodia

Un rol important in deslusirea misterului l-a avut Toby, unul dintre cei mai priceputi caini ai Directiei Generale de Politie a Muncipiului Bucuresti. Acesta lucreaza la Serviciul de Politie Canina, iar printre cazurile sale s-a aflat si cel al Elodiei Ghinescu.

In anul 2007, la putin timp de la disparitia celebrei avocate, anchetatorii au descoperit intr-o rapa haine care aveau pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa de langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia, cat si ale Elodiei. Acestea au constituit probe in condamnarea lui Cristian Cioaca la 15 ani si opt luni de inchisoare, scrie romaniatv.net.

Cristian Cioacă este încă în închisoare

Bărbatul a primit o condamnare de 15 ani și 8 luni pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul avocatei Elodia Ghinescu. Acesta nu a uitat-o pe avocată, ba chiar a dezvoltat o obsesie pentru aceasta în spatele gratilor.

Acesta este deja de 7 ani în închisoare pentru fapta săvârșită. Apropiații au declarat că Cioacă doarme cu fotografia decedatei sub pernă.

Bărbatul nu este foarte comunicativ cu colegii de celulă și nici nu a dorit să povestească de atâția ani despre crima comisă. Condamnații l-ar fi văzut că adoarme în fiecare noapte cu câte o poză cu Elodia.

Alți condamnați au povestit că el se consideră nevinovat, ba chiar declară mereu că are sentimente pentru avocată.

„Cristian Cioacă este privit altfel decât alte persoane care sunt în situația dumnealui. Oricum i s-a aplicat o pedeaspă destul de mică. Dumnealui e tânăr și va ieși din închisoare, însă pe Elodia cine o mai aduce de acolo de unde e”, a spus Crina Radu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel