Sari la conținut

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

Dieta cu apă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dieta stricta cu apă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce s-a întâmplat cu corpul ei, în timp ce experții au avertizat despre pericolele așa-numitului post intermitent pe termen lung.

În urmă cu doi ani, Van Carlen, originară din Suedia, a început postul intermitent înainte de nuntă, reușind să slăbească 17 kilograme în șapte luni.

Post lung cu apă

Consumul de apă
Sursa foto: doctorulzilei.ro

Ea a postit timp de 16 ore pe zi, mâncând una sau două mese pe zi într-un interval de timp de opt ore. Urmând apoi postul lung cu apă, care a ajutat-o să slăbească 17 kilograme, spune că așa a scăpat și de acne, nu doar de kilogramele accumulate în exces.
Acum, Van Carlen poate ține post negru de la trei până la cinci zile.

A consumat electroliți zilnic pentru a preveni greața, durerile de cap și slăbiciunea

„Primele trei zile au fost cele mai grele, deoarece am avut dureri de cap și m-am simțit rău”, a declarat pentru Newsweek despre experiența ei, potrivit newsweek.com.

Deși a evitat mâncarea, a consumat electroliți zilnic, inclusiv „potasiu, sodiu și magneziu, care sunt esențiale în post pentru a preveni greața, durerile de cap și sterile de slăbiciune”.

În cât timp a dispărut senzația de foame

„Abia în a 8-a zi, m-am simțit mai energică și nu mai simțeam că îmi este foame”, a explicat ea.

Postul cu apă

Dr. Ernie Vesta, medic primar, nu este total împotriva postului cu apă pentru pierderea în greutate, dar nu l-ar recomanda pentru o perioadă mai lungă de 72 de ore. Vesta spune că un astfel de post, mai mult de trei zile, este o „metodă radicală de pierdere în greutate”.
„Nu aș sfătui pe nimeni să facă asta. Chimia internă se va schimba în acest timp. Neavând alimente, corpul mobilizează necesarul de energie din proteine (mușchi) pe lângă faptul că începe să folosească o parte din depozitele de grăsime pentru a ne ajuta să trăim”, explică el.

Ce înseamnă postul cu apă

Dieta cu apă este o practică spirituală și de detoxifiere în care o persoană renunță completă la consumul de alimente solide și consumă doar apă pentru o durată de timp. Acest post poate diferite scopuri, cum ar fi purificarea corpului de toxine, creează sănătăți și a stării generale, sau chiar scopuri religioase sau spirit.

Există diferite tipuri de posturi cu apă: postul cu apă curată, postul cu apă sarată sau postul cu apă și sucuri. Este important să consultați un specialist înainte de a începe un post cu apă, deoarece poate fi o practică intensă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel