duminică, septembrie 19, 2021

Câteva trucuri simple pun metabolismul la treabă, așa că vei arde calorii de dimineață până seara. 

6:45 – Doza de vitamina D

O plimbare de 15-30 de minute, în pas vioi, este mai

mult decât benefică. Expunerea la soare reface depozitele de vitamina D ale organismului, mai ales dacă obișnuiești să petreci mai multe ore la birou.

Studiile arată că persoanele care au un nivel scazut de vitamina D in organism au sanse mai mari de a se ingrasa. Desi fluctuatiile nivelului de vitamina D pot fi tolerate de organism, nivelul scazut al acestei vitamine duce la diferite probleme de sanatate, inclusiv ingrasarea.

7:30 – Mic dejun consistent

După cum probabil știi deja, să sari peste micul dejun, în speranța că vei slăbi, nu este o opțiune. Dimpotrivă, foamea te va

cuprinde până la prânz și vei avea tendința să  mănânci mai mult, pentru a suplini lipsa micului dejun, precum și a energiei.

Astfel, prima masă a zilei poate fi compusă dintr-o omletă (2 ouă) și pâine prăjită.

7:45 – Ceai verde

Ceaiul are numeroase beneficii pentru sănătate. Atât ceaiul alb cât și ceaiul verde conțin catechine, compuși care reduc trigliceridele și colesterolul, inhibă acumularea de grăsime și stimulează termogeneza. În plus, ceaiul verde accelerează metabolismul și te ajută să arzi 100 de calorii pe zi.

8:00 – Un duș rece 

Potrivit unui studiu

publicat în New England Journal of Medicine, se pare că temperaturile mai scăzute activează ,,grăsimile maro”, un tip benefic de grăsimi care accelerează metabolismul și arde grăsimile albe, adică cele care îngrașă.

În plus, dușurile reci au efect revigorant și energizant.

10:00 – Ceva mișcare (5 minute)

Un alt studiu arată că urcatul și coborâtul scărilor timp de cel puțin cinci minute activează metabolismul și întețește arderile.

Poți repeta acest exercițiu și la birou, în pauze, un motiv numai bun ca să te ridici de pe scaun.

11:00 – Doza de calciu

Ultimele

cercetări arată că persoanele care iau calciu zilnic (1500 miligrame) s-au îngrășat mai puțin decât cele care nu au făcut-o.

Astfel, îți poți lua doza zilnică de calciu din mici gustări repartizate de-alungul zilei – lapte (optează pentru cel degresat, conține mai mult calciu decât laptele gras) cu cereale, iaurt degrasat (200 de grame) sau o felie de brânză.

13:00 – Proteine la prânz

Masa de prânz poate include fasole, macrou, spanac, linte,semințe de dovleac, o salată mare. Toate aceste alimente sunt bogate în magneziu, un mineral de care organismul are nevoie

pentru a arde grăsimi.

15.00- Foiește-te

Oricât de enervant ar fi pentru colegii tăi de muncă, joacă-te cu pixul, bate din picior, agită-te, pentru a stimula termogeneza.

16:30 – O supă

Știm, a trecut ceva vreme de la prânz, iar foamea și-a intrat în drepturi, astfel că e timpul pentru o porție de proteine, cum ar fi o supă de pui.

17:30 – La sala de sport

25 de minute de exerciții fizice de mare intensitate, de două ori pe săptămână, reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru a crește tonusul muscular, susțin specialiștii.

19:30 – Cina delicioasă 

Somon gătit la abur, ardei gras și roșii călite alături de o porție de orez brun – o variantă de cină cum nu se poate mai sănătoasă (acizi Omega 3) și săracă în calorii.

22:00 – O baie relaxantă

Fă o baie relaxantă în care ai adăugat săruri Epsom, un remediu eficient străvechi care ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, sărurile Epsom înfrumusețează pielea și te pregătesc pentru un somn odihnitor.

22:30 – Odihnește-te suficient

Cele mai recente studii susțin că lipsa somnului afectează nivelul leptinei din organism, un hormon important care stimulează arderea grăsimilor și reglează pofta de mâncare.

Ultimele stiri