Sari la conținut

Ce să faci după cină ca să slăbești și să-ți scazi glicemia. Vei arde cu 80% mai multe calorii

Din cuprinsul articolului

Slăbit cu apă. Visul oricărei persoane care doreşte să slăbească este de a arde calorii fără efort. Oamenii de ştiinţă britanici susţin că acest lucru este posibil într-o cadă cu apă caldă, deoarece căldura stimulează consumul de energie.

O oră petrecută într-o cadă cu apă încălzită până la 40 de grade topeşte în medie 126 de calorii. Aproximativ aceeaşi cantitate de calorii sunt arse într-o jumătate de oră de mers pe jos. În afară de aceasta, baia caldă scade mai eficient glicemia decât mersul pe bicicletă.

Cercetătorii din Marea Britanie au făcut această descoperire întâmplător, în timp ce căutau alternative pentru activitățile sportive legate de controlul diabetului de tip 2.

Slăbit cu apă

În cadrul studiului, ei au comparat efectele băii în apă fierbinte cu aceeași perioadă de timp petrecut pe bicicletă și au constatat că relaxarea în cadă are beneficii neașteptate. Voluntarii care au petrecut în cadă o oră, în alte zile au pedalat pe biciletă intens, activitate care le-a determinat creşterea temperaturii corpului cu 1 grad Celsius, așa cum s-a întâmplat atunci când au făcut baia prelungită.

Rezultatele au arătat că după baie, participanţii au avut un nivel mai scăzut de glucoză în sânge, în medie cu 10%, comparativ cu efortul fizic. Acest lucru este complet neașteptat.

Deşi consumul de energie prin baia prelungită în cadă nu poate fi măsurată cu ceea ce se întâmplă prin practicarea unui sport, căldura crește caloriile arse cu 80%. Concluzia cercetătorilor este că o baie fierbinte, după cină, ajută la menținerea greutății și limitează creșterea zahărului din sânge. Medicii nu au omis să reamintească faptul că activitatea fizică și sportul sunt mai benefice pentru sănătate decât baia fierbinte.

În plus față de beneficiile pentru sănătate, baia caldă poate fi un mod minunat de a te relaxa după o zi lungă. Poate ajuta la eliminarea stresului, la îmbunătățirea somnului și a stării de spirit.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel