Sari la conținut

Ce să mănânci seara înainte de culcare. Gustari care nu balonează și au efect de somnifer

Gustări care nu îngrașă. Când vine vorba de gustări cu  o  oră sau două  înainte de ora de culcare, există câteva lucruri demne  de luat  în considerare:  În primul rând, cercetările au asociat  mâncatul  noaptea  târziu  cu  potențialul de creștere în greutate.  Pe de altă parte, dacă foamea nu vă dă pace, alegeți alimente ușoare. 

Solutia:  Apelați  la una dintre gustările care induc somnul,  fără  a  vă  da senzația de îmbuibare, sugerează nutriționista  Janet  Brill.

Alimente care vă  ajută să dormiți ca un copil … fără senzația de balonare:

Un bol de cereale

Vorbim despre cereale integrale,  un fel de carbohidrați complecși  ( fulgi de ovăz sau fulgi de porumb sau  tărâțe),   care sunt  ușor de digerat  și au   puține  calorii  pentru o porție, spune Brill.  Se toarrnă într-un pic de lapte,  pentru un supliment de  triptofan  și proteine.

Iaurt grecesc

Cu  un aport  mic de calorii, veți obține efectul  de relaxare  oferit  de triptofanul  din produsele lactate,  precum și  aportul  de proteine satisfăcător, spune Brill.  În plus, iaurtul  poate ajuta  la  calmarea  stomacului,  asa încât  este  puțin probabil să vă  treziți  cu arsuri la stomac sau indigestie, beneficiind  în schimb de un somn odihnitor.

Gustari care nu balonează și vă ajută să adormiți rapid. Morcovi

Super-hrănitori,  tipii  ăștia portocalii și crocanți,  vă  vor  umple stomacul   destul de mult, astfel  încât  să ațipiți  liniștiți,  spune Brill.

 O banană

Nu numai că acestea  sunt  pline de fibre, care conferă sațietate  și  triptofan  care relaxează,  dar sunt gustarea  perfectă  de seară,  dacă ați curățat deja bucătăria.  Nu va lăsa în urmă vase sau ustensile de spălat!

Un măr cu o lingură de unt de arahide

Merele au o mulțime de fibre  iar  „proteina din arahide sau untul  de  migdale,  de asemenea, vă satură  fără  a  vă simți  greu la stomac”, spune Brill.

Două felii de curcan

Curcanul  este  plin de   triptofan,  care  induce somnul,   are conținut scăzut  de  grăsimi  și conține  proteine de înaltă  calitate, spune Brill.  Câteva felii  nu vă vor  aduce mai mult de 400 de kj.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel