duminică, decembrie 6, 2020
Elena Oceanu

Proteinele, legumele, lichidele sunt esențiale pentru a trece mai repede de episoadele de răceală și gripă. Carnea de pui, de pește, produsele lactate, ouăle și nucile sunt sursele cele mai bune de proteine.

Un exemplu de mâncare poate fi supa de pui. Pe lângă faptul că e hrănitoare și hidratantă, are efecte anti-inflamatoare. Un nutrient care ajută sistemul imunitar să lupte cu infecțiile este și glutationul. Acest antioxidant puternic se găsește și în crucifere precum broccoli sau varză. Pentru cei care îl suportă, și usturoiul are efecte antimicrobiene.

Supele tradiţionale de găină sunt hrănitoare şi descongestionează căile respiratorii.

„Supa făcută din găină de curte are aminoacizi şi ajută organismul să fabrice anticorpi. E mai bine să o serviţi fierbinte, datorită vaporilor degajaţi”, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Acesta vă mai recomandă ceapa, usturoiul şi prazul pentru că au multă alicină, o substanţă cu efect antimicrobian, antivermifug şi imunomodulator.

„Puteţi încerca şi ouăle scrub, făcute în tigaie, în care aţi pus bucăţele de usturoi, tăiat mărunt. Adăugaţi şi pătrunjel, bogat în vitamina C”, vă sfătuieşte Gheorghe Mencinicopschi.

Parteneri