marți, decembrie 7, 2021

O odihnă de calitate în timpul nopţii înseamnă mai mult decât a merge la culcare la momentul potrivit.

Seara nu trebuie să fie stresantă sau agitată deoarece ne poate afecta somnul. Iată câteva sugestii pentru un somn odihnitor. Nu este recomandată utilizarea de dispozitive electronice înainte de culcare – privitul luminii ecranelor telefoanelor sau computerelor împiedică creierul să secrete hormonul melatonină, care atenţionează corpul că este timpul pentru somn.

Te-ar mai interesa: Prof. Valentin Stan: Datele arată că din internări...

Trebuie evitată administrarea de somnifere (doar dacă au fost prescrise de medic), pentru că acestea nu vor ajuta prea mult. Cele mai multe prezintă efecte secundare, cum ar fi dureri musculare şi pierderi de memorie, şi pot, de asemenea, crea dependenţă. Nu se recomandă consumul de alcool înainte de a merge la culcare. În ciuda părerii unanime că somnul vine imediat după consumul de alcool, oamenii de ştiinţă au demonstrat că este mai dificil să adormim dacă bem ceva înainte. Atunci când organismul începe să proceseze alcoolul, metabolismul se accelerează şi putem deveni foarte agitaţi.

Te-ar mai interesa: Valul 5 Omicron, în ianuarie? Octavian Jurma, semn...

Nu trebuie să lucrăm în pat sau în dormitor. În caz contrar, nu vom mai asocia acest loc cu odihna şi ne va fi mai greu să adormim. Nu se recomandă consumul de cafea sau băuturi cu cofeină după orele 17:00. Băutul unei singure cafele chiar şi cu şase ore înainte de culcare afectează calitatea somnului. Consumul alimentelor grase trebuie evitat cu cel puţin o oră înainte de culcare. Mai ales în cazul femeilor, acest lucru poate afecta atât calitatea, cât şi cantitatea somnului. Nici efortul fizic precum exerciţiile de tonifiere nu sunt recomandate înainte de culcare. Creşterea tensiunii arteriale şi a temperaturii corpului ne pot împiedica să adormim. În schimb, se recomandă practicarea de yoga sau exerciţii de stretching, care ajută la relaxare.

Te-ar mai interesa: Obligativitatea testării elevilor nu are o bază le...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri