Sari la conținut

Ce salariu câștigă un medic stomatolog în România. Sumă impresionantă

control stomatologic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce salariu câștigă un medic stomatolog în România. În urma unei analize, o clinică dentară din România a făcut public veniturile pe care unii medici stomatologi le câștigă într-o lună. Aceste venituri sunt obținute în special de cadrele medicale cu experiență, specializate în chirurgie dentară sau ortodentiție.

Un medic dentist din România poate ajunge să câștige chiar și până la 10.000 de euro pe lună, mult peste media veniturilor din acest sector.

„Avem medici colaboratori care pot câștiga și până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonție, protetică sau paradontologie. Medicii specialiști din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru – de 6-8 ore, dar avem și cadre medicale care lucrează part-time. Media veniturilor unui medic dentist în clinicile noastre se ridică la circa 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog.

Un medic dentist câștigă în România, în medie, circa 3.500 EUR pe lună

Salariul brut (înainte de taxe și fără bonusuri) al unui medic dentist în România variază între 140.000 RON pe an (12.000 RON pe lună) pe o poziție entry-level (cu experiență de 1-3 ani) și poate ajunge și la peste 250.000 RON pe an (peste 20.000 RON pe lună) pentru una de senior (cu peste 8 ani de experiență), potrivit datelor SalaryExpert.

Trendurile din piața dentară, numărul tot mai ridicat al cererii de specialiști, dar și creșterea numărului de pacienți care au nevoie de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor stomatologi să crească cu aproximativ 40% în următorii 5 ani.

„Tehnologiile moderne pe care am reușit să le aducem pe piața din România nu doar că vor face experiența pacientului mai plăcută și mai ușoară, dar vor atrage tot mai mulți specialiști care își vor dori să renunțe la medicina tradițională și vor căuta o abordare holistică, axată pe eficiență și reușite. Investim constant în dezvoltarea clinicilor noastre, în echipe, în perfecționarea cadrelor medicale, pentru că trăim în secolul schimbărilor, iar medicina este printre sectoarele în care apar mereu noutăți”, a precizat, la rândul său, Ștefan Obreja, investitor și cofondator al clinicii.

Topul țărilor cu cele mai mari salarii în domeniul stomatologic

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, SUA, Belgia și Danemarca sunt țările cu cele mai mari salarii pentru medicii dentiști la nivel global. Opt din cele 10 țări din top se află, însă, în Europa.

Salariul mediu brut al unui medic dentist din SUA se ridică la circa 200.000 de euro pe an, al unuia din Belgia la circa 150.000 lire pe an- 170.000 de euro pe an, în timp ce al unui medic dentist din Danemarca câștigă aproximativ 165.000 euro pe an.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel