vineri, august 12, 2022

Autoritățile din nordul Chinei au luat în weekend noi măsuri de urgență, iar unele au decis să impună din nou carantina, pentru a ține sub control un focar care s-a răspândit rapid în mai multe provincii.

Țara a confirmat în ultima săptămână peste 100 de noi infectări în 11 provincii, iar oficialii din domeniul sănătății au avertizat că există riscul ca situația să se agraveze, potrivit CNN. „Din 17 octombrie, au existat mai multe focare locale împrăștiate în China și se extind rapid.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

75% din populație e vaccinată

Există un risc tot mai mare ca focarul să se răspândească și mai mult”, a declarat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), la o conferință de presă duminică. China a vaccinat cu schema completă aproximativ 75% din populație, însă noul focar COVID a pus în alertă autoritățile.

Cu toate că numărul de infectări este mult mai mic în comparație cu cele din alte țări, rapiditatea cu care s-au răspândit în rândul populației a îngrijorat guvernul chinez, care insistă asupra unei politici stricte „zero COVID” pentru a elimina infectările. Focarul a fost detectat pentru prima dată pe 16 octombrie în rândul unui grup de vârstnici complet vaccinați din Shanghai, care au călătorit în mai multe regiuni din nord.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

De asemenea, au fost raportate infecții în aproape o treime din provinciile și regiunile țării, iar regiunile Mongolia Interioară, Gansu, Ningxia, Guizhou și Beijing au fost încadrate în categoriile de risc mediu și ridicat de infectare. Astfel, autoritățile au interzis agențiilor de turism să organizeze excursii în aceste regiuni. Duminică, capitala chineză a înăsprit restricțiile de intrare în oraș, cerând călătorilor din locuri cu cazuri confirmate să prezinte un test negativ și să fie monitorizați timp de 14 zile.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

Vizitatorii, în carantină

Orașul a înregistrat 14 cazuri în urma focarului, inclusiv 12 în ultimele trei zile. Ejin Banner, un oraș de 35.000 de locuitori din Mongolia Interioară și o populară destinație turistică, a interzis tuturor rezidenților și turiștilor să iasă din case sau camerele de hotel începând de luni, după ce duminică a raportat 12 cazuri.

În provincia vecină Gansu, capitala Lanzhou a anunțat în weekend noi măsuri pentru a „opri toate activitățile turistice”, iar vizitatorii să intre în carantină. Ambele orașe, precum și alte câteva din Mongolia Interioară și Gansu, au suspendat toate trenurile, autobuzele și serviciile de taxi, potrivit Ministerului Transporturilor.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private