Sari la conținut

Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt riscurile la care te expui

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce se întâmplă când adormi pe canapea?  Dormitul pe canapea poate cauza multe neplăceri. Iată care sunt acestea.

Cu toții am adormit pe canapea la un moment dat. Să faci acest lucru din când în când nu va avea un efect prea mare asupra ta, dar nu este o idee bună să faci din dormitul pe canapele un obicei. Există câteva motive diferite pentru acest lucru.

Potrivit experților, ar putea exista unele consecințe pe termen lung dacă dormi frecvent pe canapea.

Adormi pe canapea? Dăunător pentru coloana vertebrală

Există un motiv pentru care saltelele sunt concepute pentru susținere. Acestea îți mențin corpul în poziția corectă pentru a-ți menține postura, chiar și atunci când dormi. O canapea nu are astfel de măsuri de susținere, astfel încât coloana ta vertebrală se curbează după forma canapelei pe măsură ce te afunzi în ea.

Deși siestele scurte nu vor face prea multe pagube, dacă îți faci un obicei din dormitul pe canapea, acest lucru ar putea duce la probleme ale coloanei, potrivit Slumberly

Dormitul pe canapea cauzează dureri de spate și de gât
Un alt efect secundar al lipsei de susținere a canapelei este faptul că aceasta curbează gâtul în moduri nefirești. De aceea, mulți oameni se trezesc cu dureri de gât și de spate, precum și cu nervi ciupiți care au nevoie de ceva timp pentru a se vindeca. Chiar dacă folosești o pernă pentru cap, cadrul canapelei va afecta în continuare modul în care este poziționat corpul tău, cu rezultate dureroase.

Calitatea somnului

Dormitul pe o canapea nu vă oferă aceeași calitate a somnului ca în dormitor. Cele mai multe dintre spațiile de locuit care conțin canapele au ferestre care lasă să intre lumina. Cu cât există mai multă lumină, cu atât mai greu va fi să dormiți corespunzător. Avem nevoie de întuneric pentru a menține un somn adecvat

Lumina dă peste cap acest tipar, așa că organismul dumneavoastră va avea dificultăți în a se instala pentru o odihnă corespunzătoare.

Tapițeria poate provoca iritații ale pielii
Materialul folosit pentru tapițeria canapelelor nu este nici pe departe similară cu țesăturile moi de pe o saltea. Țesăturile canapelelor nu sunt concepute cu infuzii de gel pentru a vă menține răcoros sau cu absorbție de umiditate pentru a îndepărta umezeala de pe corp. Acest lucru permite materialului să rețină căldura în loc să o elibereze, așa că vei transpira în cel mai scurt timp.

Canapele sunt folosite pentru a sta, nu pentru a dormi. Părțile mai grele ale corpului tău, în principal zona șoldurilor, se vor afunda în canapea. În timp, acest lucru va provoca o cădere a pernelor și a cadrului. Dacă vă odihniți capul și picioarele pe cotiere, acest lucru determină formarea unor depresiuni. De asemenea, husele se vor uza mai repede, mai ales dacă nu puneți cearceafuri sau pături între dumneavoastră și canapea.

Dormitul pe canapea are și avantaje

Din punct de vedere anecdotic, acest lucru poate ajuta la drenarea congestiei și face mai ușor să dormiți atunci când sunteți bolnav.

Ar putea fi de ajutor dacă aveți insomnie

Dacă aveți probleme cu adormirea (afecțiunea numită insomnie), adormitul pe canapea pentru câteva nopți ar putea oferi o schimbare de decor și vă poate ajuta creierul să se recalibreze în timp ce adormiți.

Rețineți că, dacă aveți insomnie și creierul se obișnuiește prea mult să doarmă pe canapea, ar putea deveni dificil să reveniți la somnul în pat, potrivit Healthline.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel