
Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt riscurile la care te expui

Ce se întâmplă când adormi pe canapea? Dormitul pe canapea poate cauza multe neplăceri. Iată care sunt acestea.
Cu toții am adormit pe canapea la un moment dat. Să faci acest lucru din când în când nu va avea un efect prea mare asupra ta, dar nu este o idee bună să faci din dormitul pe canapele un obicei. Există câteva motive diferite pentru acest lucru.
Potrivit experților, ar putea exista unele consecințe pe termen lung dacă dormi frecvent pe canapea.
Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...
Există un motiv pentru care saltelele sunt concepute pentru susținere. Acestea îți mențin corpul în poziția corectă pentru a-ți menține postura, chiar și atunci când dormi. O canapea nu are astfel de măsuri de susținere, astfel încât coloana ta vertebrală se curbează după forma canapelei pe măsură ce te afunzi în ea.
Deși siestele scurte nu vor face prea multe pagube, dacă îți faci un obicei din dormitul pe canapea, acest lucru ar putea duce la probleme ale coloanei, potrivit Slumberly
Dormitul pe canapea cauzează dureri de spate și de gât
Un alt efect secundar al lipsei de susținere a canapelei este faptul că aceasta curbează gâtul în moduri nefirești. De aceea, mulți oameni se trezesc cu dureri de gât și de spate, precum și cu nervi ciupiți care au nevoie de ceva timp pentru a se vindeca. Chiar dacă folosești o pernă pentru cap, cadrul canapelei va afecta în continuare modul în care este poziționat corpul tău, cu rezultate dureroase.
Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...
Dormitul pe o canapea nu vă oferă aceeași calitate a somnului ca în dormitor. Cele mai multe dintre spațiile de locuit care conțin canapele au ferestre care lasă să intre lumina. Cu cât există mai multă lumină, cu atât mai greu va fi să dormiți corespunzător. Avem nevoie de întuneric pentru a menține un somn adecvat
Lumina dă peste cap acest tipar, așa că organismul dumneavoastră va avea dificultăți în a se instala pentru o odihnă corespunzătoare.
Te-ar mai interesa: Ce risc ai să faci infarct? Un indiciu vital poate...
Tapițeria poate provoca iritații ale pielii
Materialul folosit pentru tapițeria canapelelor nu este nici pe departe similară cu țesăturile moi de pe o saltea. Țesăturile canapelelor nu sunt concepute cu infuzii de gel pentru a vă menține răcoros sau cu absorbție de umiditate pentru a îndepărta umezeala de pe corp. Acest lucru permite materialului să rețină căldura în loc să o elibereze, așa că vei transpira în cel mai scurt timp.
Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...
Canapele sunt folosite pentru a sta, nu pentru a dormi. Părțile mai grele ale corpului tău, în principal zona șoldurilor, se vor afunda în canapea. În timp, acest lucru va provoca o cădere a pernelor și a cadrului. Dacă vă odihniți capul și picioarele pe cotiere, acest lucru determină formarea unor depresiuni. De asemenea, husele se vor uza mai repede, mai ales dacă nu puneți cearceafuri sau pături între dumneavoastră și canapea.
Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...
Din punct de vedere anecdotic, acest lucru poate ajuta la drenarea congestiei și face mai ușor să dormiți atunci când sunteți bolnav.
Dacă aveți probleme cu adormirea (afecțiunea numită insomnie), adormitul pe canapea pentru câteva nopți ar putea oferi o schimbare de decor și vă poate ajuta creierul să se recalibreze în timp ce adormiți.
Rețineți că, dacă aveți insomnie și creierul se obișnuiește prea mult să doarmă pe canapea, ar putea deveni dificil să reveniți la somnul în pat, potrivit Healthline.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.