Sari la conținut

Ce se întâmplă cu bărbații care mănâncă des roșii?

Roșiile sunt ”alimente funcționale” care în afara calităților nutriționale exceptionale pe care le au, previn anumite boli și aduc beneficii importante pentru sănătate.

Bărbații care mănâncă cel puțin 10 porții de roșii pe săptămână își reduc riscul de cancer de prostată cu 18%, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Bristol.

Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați, în multe țări și doar în Marea Britanie, mai mult de 40.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an.

Ultimele cercetări au scos la iveală că licopenul, un nutrient care dă culoarea roșie a tomatelor combate toxinele dăunătoare care pot deteriora celulele și ADN-ul.

”Descoperirile noastre arată că roșiile joacă un rol important în prevenirea cancerului. Alte alimente care pot ține cancerul la distanță sunt cele care conțin fluor, seleniu și calciu și lactatele”, spune Vanessa Er, unul dintre cercetătorii care au condus studiul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel