vineri, mai 27, 2022

Bogdan Berechet, şeful Poliției Capitalei, a anunţat ce măsuri vor fi luate pentru cei care nu respectă măsurile de restricție impuse în Bucureşti.

”Poliţia Capitalei este la datorie, în primul rând pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile dispuse de noile prevederi ale hotărârii de Guvern, iar ulterior, unde se impune, să acţionăm cu fermitate.

Încă din această dimineaţă ne-am constituit într-o grupă de coordonare, am dispus informarea tututor agenţilor economici cu privire la noile modificări, respectiv respectarea orei 18 pentru agenţii economici, mai puţin cei prevăzuţi în excepţiile menţionate de hotărârea de Guvern, iar ulterior cu privire la respectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor. Aici menţionăm ora 20 până la ora 5 dimineaţa.

Ce se întâmplă cu cei care nu vor respecta măsurile de restricție?

Pentru cei care nu au ţinut cont de informările făcute de noi, cele preventive, acestora li se poate aplica sancţiunea contravenţională, aceasta fiind între 2.000 şi 10.000 pentru agenţii economici, aici vorbim de persoanele juridice şi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice, cei care nu respectă regimul de circulaţie. Avem filtre atât pe intrările/ieșirile din Capitală, cât și în principalele intersecții, mai ales acelea unde avem fluență mare de autoturisme.

Tot timpul, Poliția Capitalei, a fost și este și va rămâne la datorie. Ce s-a semnalat, au fost situații punctuale, cu privire la agentul economic care nu a respectat prevederile legale, precum și persoanele fizice care au participat la diverse evenimente, au fost sancționate conform legii.

Te-ar mai interesa: Ai probleme cu tensiunea? Reții apă? Ai picioarele...

(…) Pe lângă echipele de jandarmi cu care acționăm în echipe mixte și Poliția Locală pe care am avut-o în coordonare, în același timp am beneficiat de o suplimentare de forțe din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a anunţat Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei.

Măsurile de restricție. Ce măsuri se vor lua în Bucureşti pentru combaterea  pandemiei

De asemenea, Cătălin Stegăroiu, director general în cadrul Jandarmeriei Bucureşti, a vorbit despre cum se vor desfăşura astăzi controalele în Bucureşti pentru combaterea pandemiei.

„De comun acord cu colegii noştri de la Poliţie, dar şi cu celelale autorităţi din Municipiul Bucureşti ne-am pus de acord şi am stabilit dispozitive intergrate şi independente. Împreună cu Poliţia avem echipe mixte de control, respectiv echipaje sau patrule independente. De asemenea, acţionăm cu DSP-ul, cu ITM-ul, cu ISU, acolo situaţia o impune.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Avem în sprijinul nostru, în Capitală, două unităţi din teritoriu, respectiv din Constanţa ieri şi din Craiova astăzi. În plus de asta, am mai adus efective din timpul liber, cu scopul de a realiza un dispozitiv în Capitală care să prevină şi să ne spriine pentru combaterea pandemiei.

Aceştia vor patrula în toate zonele aglomerate. Aşa cum spunea şi colegul meu de la Polţia Capitalei suntem împreună şi acţionăm pentru prevenirea şi combaterea pandemiei în sprijinul cetăţeanului, respectiv în pieţe, în parcuri, în târguri. La acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei, în afară de celelalte efective angrenate în misiuni specifice”, a declarat colonelul Cătălin Stegăroiu.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private