duminică, septembrie 25, 2022

​Certificatul verde COVID în cazul persoanelor vaccinate se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă. Reamintim că certificatul verde a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, de la începutul acestei săptămâni, când au intrat în vigoare noi restricții. Este nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00 este instituită carantina, iar certificatul digital este necesar și pentru intrarea în reastaurante, cafenele, mall-uri, dar și în instituțiile publice (primărie sau ANAF).

Te-ar mai interesa: Astrologii trag semnalul de alarmă: O zodie termin...

Comitetul de coordonare a vaccinării a reamintit, vineri, următoarele:
  • Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.
  • Certificatul poate fi descărcat de la: https://certificat-covid.gov.ro/login.
Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:
  • cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
  • cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
  • cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora;

În acest context, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut, vineri, câteva precizări în legătură cu certificatul digital generat după vaccinare.

În secţiunea de comentarii a unei postări de pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare a apărut întrebarea „după a treia doză de vaccin se schimbă ceva la certificatul digital, trebuie descărcat din nou?.”

  „Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare.”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare.

Într-o altă precizare se mai arată că acest certificat poate fi prezentat pentru verificare şi în format printat.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Potrivit sursei citate, persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

– cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România

– cele care au efectuat cel puţin o doză în România din schema completă

– cele care au efectuat schema completă într-un stat terţ (NON UE) şi sunt cetăţeni români sau membrii familiilor acestora.

Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă.

Te-ar mai interesa: Ce ai văzut prima dată în imagine? Asta influențea...

„Se poate genera şi după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveţi schemă completă de vaccinare şi să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, menţionează sursa citată.

Certificatul pote fi descărcat aici. 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private