miercuri, noiembrie 30, 2022

Prof. dr. Octavian Buda, medic psihiatru, a explicat ce se întâmplă cu un cadavru în ceea ce privește procesele de descompunere.

Profesor de Istoria Medicinei la UMF „Carol Davila” din București și expert al Institutului „Mina Minovici” din București, prof. dr. Octavian Buda a vorbit despre descompunerea cadavrelor, cât și despre celebrele cazuri din Katyn și Bucha.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

„Un cadavru aflat într-un anume mediu evoluează biologic în timp foarte diferit. Adică, de exemplu, un cadavru găsit într-o zonă deșertică poate să se mumifice, pentru că el este despicat, în sensul că nu mai are lichide sau lichidele se duc repede, este deshidratat și practic, cadavrul poate să fie păstrat spectaculos.

Dovadă sunt astfel de cadavre mumificate sunt undeva pin deșertul Gobi, descoperite recent și care nu erau chinezi, ci caucazieni și care arată o comunicare foarte interesantă pe Drumul Mătăsii…

Un cadavru poate să fie spectaculos păstrat și într-un anume mediu de nămol, cărbunos, cum este acel cadavru de la Tollund, în Danemarca, și care e absolut spectaculos pentru trăsăturile sale păstrate.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Sau se păstrează și într-un mediu extrem de rece, cum a fost în ghețarii de la granița dintre Italia și Austria, celebrul Ötzi, care astăzi este la Institutul de Medicină Legală din Innsbruck.

Un cadavru „aruncat” în pământ se descumpune după numărul de ani

Sigur, există tot felul de aspecte care țin de descompunerea propriu-zisă, dar în mod normal, un cadavru „aruncat” în pământ se descumpune după numărul de ani, dar nu complet. Doi, trei ani sunt suficienți pentru a se găsi țesuturi degradate, care fac obiectul unei analize care fac obiectului unei analize medico-legale.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Apariția sărurilor și cristalizarea lor se face după ce un cadavru stă în pământ cel puțin un an jumate, doi, trei ani. Adică nu apar imediat!

Există în America așa numita fermă a cadavrelor, pe care o experimentează savanți din domeniul medicinei legale și criminalisticii. Sun cadavre lăsate în diverse condiții să se descompună”, a declarat prof. Octavian Buda, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: În 2023, va apărea un nou virus, car...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private