Sari la conținut

Ce se întâmplă cu corpul tău când slăbești. Impact enorm asupra sănătății

metoda rapida de slabire
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Cum slabești repede

Ce se întâmplă cu corpul tău când slăbești. Potrivit specialiștilor, are un impact enorm asupra sănătății. O cantitate mică de pierdere în greutate poate îmbunătăți simultan funcția metabolică în mai multe sisteme de organe. Mai mult,  poate scădea alți factori de risc pentru boli cardiovasculare, inclusiv concentrația de trigliceride plasmatice.

Ce se întâmplă cu corpul tău când slăbești. Impact enorm asupra sănătății

Dar, cu simpla scădere în greutate este un început fantastic pentru o sănătate bună, scrie Health BaBa Mail.

Așadar, iată ce se întâmplă cu corpul tău și beneficiile incredibile pentru sănătate pe care le obții atunci când slăbești:

  • Se reduce riscul de diabet. Pierderea în greutate poate părea ceva copleșititor, dar câteva kilograme în minus pot avea un impact major asupra sănătății. Primul efect pozitiv este reducerea riscului de diabet, o afecțiune în care este specifică glicemia crescută.
  • De asemenea, efectele benefice includ scăderea grăsimii corporale totale, a grăsimii intraabdominale și a grăsimii hepatice, precum și creșterea sensibilității la insulină la nivelul ficatului, mușchilor și țesuturilor adipoase.
  • Organismul are nevoie de insulină pentru a absorbi și utiliza zahărul din sânge, iar o mai bună sensibilitate la insulină înseamnă un control mai bun al zahărului din sânge.
  • Scade tensiunea arterială. Scăderea de cinci până la zece kilograme la persoanele supraponderale poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Când are o greutate suplimentară, corpul trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sângele, ceea ce poate deteriora vasele de sânge și poate întări arterele. Obezitatea crește, de asemenea, necesarul de oxigen al organismului și crește volumul sanguin.
  • O inimă mai sănătoasă. Pe lângă reducerea tensiunii arteriale, pierderea unor kilograme îmbunătățește sănătatea generală a inimii. De fapt, rezultatele unui studiu au demonstrat că și o pierdere în greutate de 5% la persoanele cu obezitate are beneficii considerabile pentru sănătate.

Greutatea are impact asupra hormonilor

În plus, obezitatea este, de asemenea, asociată cu colesterolul LDL (rău) ridicat și colesterolul HDL scăzut (bun). Fiecare dintre aceștia reprezintă factori de risc pentru bolile cardiovasculare, care pot provoca atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Se diminuează riscul de cancer

Potrivit experților, se diminuează riscul de cancer. Greutatea are impact asupra hormonilor, asupra sistemului imunitar și asupra factorilor care reglează creșterea celulelor. Toate acestea sunt legate de riscul de cancer. De aceea, a fi supraponderal sau obez poate crește șansele de a face boala.

Relația dintre cancer și greutate este complexă

Potrivit cercetărilor efectuate de Societatea Americană de Cancer, se crede că excesul de greutate corporală este responsabil pentru aproximativ 8% din toate tipurile de cancer din Statele Unite și aproximativ 7% din toate decesele cauzate de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel