Sari la conținut

Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică. Neurochirurg: Este un semn mare de alarmă

produs esential pentru creier
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
uleiu de in ajuta creierul

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit cum arată creierul unei persoane alcoolice. Este un mare semn de alarmă, potrivit neurochirurgului.

„Este foarte dificil de răspuns la așa ceva. Pot să spun, însă, din operațiile pe care le-am făcut, că cel mai degradat creier este cel al alcoolicului. Este un semn mare de alarmă, pentru că este un creier ratatinat, se stafidește”, a spus Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

„Unele persoane, dacă beau două pahare de vin, imediat le simt și nu mai reușesc să se concentreze. Alții beau o băutură românească, numită țuică, și nu au niciun fel de problemă.

Doza de alcool e pentru fiecare în parte. Dar, în general, cei care consumă foarte mult alcool au modificări asupra structurilor cerebrale și a întregului organism”, a subliniat Vlad Ciurea, declarațiile fiind făcute în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Profesorul Vlad Ciurea: Cel mai bun supliment alimentar pentru organism

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre cel mai bun supliment alimentar pentru organism. Pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru – spune neurochirurgul.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători.

O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.

Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele”, a explicat Vlad Ciurea.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel