Sari la conținut

Ce se întâmplă cu INIMA atunci când bei cafea? Cercetătorii au descoperit un lucru nou

consumul de cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce se intampla cu inima ta cand renunți sa mai bei cafea

Ce se întâmplă cu INIMA atunci când bei cafea? Conform studiilor care au indicat care au inclus peste cinci sute de mii de persoane, consumul de peste două cafele pe zi a determinat o creștere a vieții datorită efectelor sale antioxidante.

Acest lucru nu este valabil pentru cei la care cafeaua determină creșterea tensiunii arteriale sau determină apariția aritmiilor.

Așadar, cafeaua în cantități mari este benefică doar celor care ea nu determină apariția reacțiilor adverse.

Consumul a două-trei cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc cu 10% până la 15% mai mic de a suferi de boli de inimă. Eixstă riscul de insuficiență cardiacă sau de probleme de ritm cardiac. În unele cazuri s-a pus problema deceselor premature, potrivit a trei rezumate de cercetare.

„Cafeaua poate accelera ritmul cardiac. Unii oameni se tem că băutul ei ar putea declanșa sau agrava anumite probleme cardiace.

De aici ar putea veni sfatul medical general de a nu mai bea cafea.”, a declarat Dr. Peter M. Kistler, autorul principal al studiului, într-un comunicat.

Cafeaua poate crește colesterolul la unele persoane

Cercetătorii norvegieni ar putea să fi găsit un motiv pentru a vă limita consumul.
Potrivit unei noi cercetări  publicate în revista Open Heart, sexul consumatorului de cafea și metoda de preparare ar putea explica legătura dintre cafea și creșterea colesterolului.

În timp ce consumul de espresso a fost asociat cu cea mai mare diferență de gen în ceea ce privește nivelul de colesterol, cafeaua cu piston a fost asociată cu cea mai mică diferență.

În acest studiu, cercetătorii au comparat cafeaua espresso cu alte metode de preparare la adulți cu vârsta de 40 de ani și peste.
Toți participanții și-au raportat consumul de cafea, de la nicio ceașcă la peste șase cești pe zi.

Peste o mie de substanțe fitochimice

Potrivit rezultatelor, femeile consumau puțin mai puțin de 4 cești de cafea pe zi, față de 5 cești pentru bărbați. Potrivit studiului, consumul a 3 până la 5 cești de espresso pe zi a fost asociat în mod semnificativ cu o creștere a colesterolului, în special la bărbați. În plus, consumul a 6 sau mai multe cești de cafea filtrată pe zi a fost asociat cu o creștere de 0,11 mmol/l a colesterolului la femei, dar nu și la bărbați.

„Cafeaua conține peste o mie de substanțe fitochimice diferite. Contribuția fiecărui compus depinde, de asemenea, de varietatea speciilor de cafea, de gradul de prăjire, de tipul de metodă de preparare și de mărimea porției”, subliniază autorii studiului.

Efectele mici asupra sănătății

Cafeaua este cel mai consumat stimulent central din lume. Din cauza consumului ridicat de cafea, chiar și efectele mici asupra sănătății pot avea consecințe considerabile asupra sănătății.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel