Sari la conținut

Ce se întâmplă cu inima ta atunci când renunți să mai bei cafea

consumul de cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce se intampla cu inima ta cand renunți sa mai bei cafea

Ce se întâmplă cu inima ta atunci când renunți să mai bei cafea. Cofeina este cel mai consumat produs în lume. Când vine vorba de motivele oamenilor pentru consumul de cafea, majoritatea au spus că le place gustul. Alții au spus că le oferă energie, le crește productivitatea, oferă beneficii pentru sănătate și le suprimă apetitul.

Deși studiile au arătate ă un număr destul de mare de oameni cred că băutura lor de dimineață îi ajută să-i mențină în stare bună de sănătate, s-ar putea să nu fie neapărat atât de bună pentru inimă, mai ales dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi probleme cu inima sau hipertensiune arterială.

Cum afectează cafeaua inima

Dacă te bucuri de o ceașcă bună de cafea, nu ești singur. Drive Research  a constatat că 73% dintre oamenii din SUA se bucură de o ceașcă zilnică de java, în timp ce 93% au raportat că au băutura aburoasă cel puțin o dată pe săptămână. În mod clar, americanii își iubesc cafeaua.

Când vine vorba de motivele oamenilor pentru a bea cafea, majoritatea (83%) au spus că o beau pentru că le place gustul. Alte motive invocate au inclus că le oferă energie (67%), le crește productivitatea (43%), oferă beneficii pentru sănătate (29%) și le suprimă apetitul (20%).

Deși sondajul a arătat că un număr destul de mare de oameni cred că băutura lor de dimineață îi ajută să-i mențină în stare bună de sănătate, s-ar putea să nu fie neapărat atât de bună pentru inima ta, mai ales dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi probleme cu inima sau hipertensiune arterială. Dacă încetați să beți cafea sau reduceți cantitatea pe care o consumați, acest lucru ar putea ușura lucrurile pentru sistemul dumneavoastră cardiovascular.

Modul cum afectează cafeaua inima

Advent Health  explică că atunci când bei cafea, cofeina din ea intră în sânge prin stomac și intestinul subțire. Odată ce intră în corpul tău, începe să-ți stimuleze sistemul nervos. Receptorii din celulele inimii sunt de asemenea stimulați, determinând inima să bată mai repede. De asemenea, fluxul sanguin se accelerează. Ei observă că aceste efecte durează aproximativ șase ore pentru a dispare.

Oamenii sănătoși tolerează bine aceste efecte ale cafelei, dar pentru unii oameni, în special cei cu probleme cardiace sau hipertensiune arterială , cofeina găsită în cafea poate fi o problemă. Poate duce la palpitații sau bătăi suplimentare ale inimii. De asemenea, poate provoca fibrilație atrială și bătăi rapide ale inimii.

Potrivit  Clinicii Mayo , unii oameni care beau băuturi cu cofeină în mod regulat, de asemenea, tind să aibă o tensiune arterială medie mai mare. Dacă tensiunea arterială este prea mare, poate forța inima să lucreze mai mult, dăunându-l în timp și ducând la insuficiență cardiacă. Hipertensiunea arterială poate contribui în plus la boala coronariană, deoarece determină deteriorarea și îngustarea arterelor care alimentează inima

Ce se întâmplă cu inima ta când renunți la cafea

beneficiile cafelei pentru inima
Sursă foto: Shutterstock

Dacă sunteți sănătos, este posibil să doriți pur și simplu să reduceți consumul dacă cofeina din cafea vă face să vă simțiți nervos sau dacă aveți palpitații ale inimii.

Potrivit medicilor, atât timp cât nu depășiți cantitatea sugerată, cafeaua poate avea anumite beneficii pentru sănătatea dumneavoastră datorită fitochimicelor pe care le conține și care reduc inflamația. Ei afirmă că consumul a mai mult de patru căni de cafea pe zi vă va crește ritmul cardiac și tensiunea arterială și vă va crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Așadar, potrivit oamenilor de știință, dacă intenționați să încetați să beți cafea , poate fi înțelept să reduceți treptat cantitatea pe care o beți pe parcursul mai multor zile, pentru a evita simptomele de sevraj precum ceața creierului și durerile de cap.

Ei sugerează să înlocuiți o parte din cafeaua dvs. cu decofeină și să încercați ceaiuri din plante fără cofeină. Odată ce te-ai înțărcat de cafea, simptomele legate de cofeină, cum ar fi creșterea ritmului cardiac și creșterea tensiunii arteriale, ar trebui atenuate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel