Sari la conținut

Ce se întâmplă cu organismul dacă eliminăm carnea din alimentație

eliminarea carnii din dieta
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intâmplă daca nu mai mananci carne

Ce se întâmplă cu organismul dacă eliminăm carnea din alimentația zilnică. Există mai multe motive care pot convinge pe cineva să elimine carnea din alimentație, chiar și pentru o perioadă.

În general, eliminarea cărnii din dietă poate avea beneficii asupra sănătății, în special dacă este înlocuită cu alimente sănătoase și echilibrate. Cu toate acestea, este important să ne asigurăm că obținem toți nutrienții necesari din alte surse alimentare și să consultăm un specialist în nutriție înainte de a face astfel de schimbări semnificative în alimentație.

Obezitatea, dislipidemia și hipertensiunea arterială cresc riscul bolii cardiovasculare. De asemenea, consumul de carne roșie este asociat cu riscul afecțiunii cardiovasculare datorită nivelurilor ridicate de fier hem, colesterol și acizi grași saturați (SFA), scrie NewsMedical.

Potrivit oamenilor de știință, acea abstinență de la carne care va aduce multiple beneficii organismului uman. Oricât de mult ne place carnea, abstinența este considerată imperativă. Există chiar motive serioase care te vor convinge să o faci. Iată ce spun cercetătorii americani:

excluderea carnii din alimentatie
Sursa foto: pexel.com

Scăderea în greutate
Potrivit cercetării Școlii de Medicină a Universității George Washington din SUA, oamenii pot slăbi în medie aproximativ 4,5 kg atunci când încetează să mănânce carne.

Reduce riscul de atac de cord
Evitarea cărnii poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Tipuri de bacterii intestinale
Vegetarienii au mai multe tipuri de bacterii intestinale protectoare decât cei care mănâncă carne, potrivit unui studiu de la Universitatea City din New York.

Sănătate după exercițiu
Dacă ai dureri musculare după ce faci sport, este din cauza dietei bogate în proteine. Acest lucru poate duce la o creștere a acidului uric sau a acidului lactic în mușchi.

Stare generală de bine
Cei care au scos carnea din dieta se simt mai bine. Miliardarul Richard Branson a spus că se simte mai activ și mai sănătos de când a renunțat la carne, în timp ce cercetările arată că vegetarienii mănâncă mai mult și pierd în greutate, aleargă mai repede și descoperă noi alimente care le plac.

Mai mult, eliminarea cărnii din dietă poate crește aportului de fibre – în general, dieta vegetariană sau vegană presupune consumul unei cantități mai mari de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale, care sunt bogate în fibre. Acest lucru poate îmbunătăți digestia și sănătatea colonului.

Excluderea acestui preparate poate scădea aportul de grăsimi saturate – carnea este o sursă importantă de grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol din sânge și riscul de boli cardiovasculare. Eliminarea cărnii poate contribui la reducerea acestui aport.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel