luni, iulie 13, 2020

Hidratarea în exces poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece duce la scăderea sodiului din organism sau dacă se întâmplă în timpul exerciților fizice, te poate lăsa inconștient sau chiar în comă. Există regula aceea că oamenii trebuie să bea 8 pahare de apă pe zi sau 2.5 litri de apă pe zi, o regulă care a fost instituită acum mai bine de 70 de ani.

Dar, acea notiță mai conținea și informația că noi ne luăm lichidele necesare și prin consumul de alimente (fructe legume, supe, ciorbe) și că putem foarte ușor să ne hidratăm în exces. Hidratarea în exces face ca nivelul de sodiu din organism să scadă foarte tare, iar rinichii să nu mai facă față nivelului de fluide pe care trebuie să îl elimine.

Citește și:

De asemenea, poate determina imflamarea celulelor din creier și poate duce la leșin sau chiar comă. Consumul de apă diferă în funcție de regiune și de anotimp. Vara bem mai multă apă și iarna mai puțină, însă medicii au un sfat simplu – Să ne ascultăm organismul : “Când ne este sete să bem apă” pentru a evita consumul de prea multe lichide

A.

Parteneri