Home » Stil de viaţă » Ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă faci sex ...

Ce se întâmplă cu rinichii tăi dacă faci sex de trei ori pe săptămână?

Nici nu bănuiai că viața sexuală are efect și asupra rinichilor. Cercetătorii susțin, însă că partidele de amor sunt cel mai eficient medicament dacă ai pietre la rinichi.

Doctorii turci spun că bărbații care fac sex de trei-patru ori pe săptămână scapă de pietrele la rinichi.

Regular sex may be an alternative - and more successful - method of passing small kidney stones

Sexul regulat este o bună metodă pentru eliminarea pietrelor mici de la rinichi.

The stones (pictured) can form when minerals, including calcium, oxalate and uric acid, clump together to form hard stones, which can be up to 4-5cm across or even bigger

Pietrele la rinichi se formează când mineralele, inclusiv calciul, oxalații și acidul uric se lipesc unele de altele și formează pietre dure  care pot ajunge până la 4-5 cm sau mai mari.

Citește și:

Milioane de oameni au avut la un moment dat pietre la rinichi dar în multe cazuri sunt foarte mici și sunt eliminate natural, fără să îți dai seama, măcar.

Studiul publicat în revistaUrology, a fost relizat la Ankara Training and Research Hospital.

Cercetătorii au ales la întâmplare 75 de participanți și i-au împărțit în trei grupuri. Cei din primul grup au fost instruiți să facă sex de cel puțin trei-patru ori pe săptămână. Cei din al doilea grup au primit un medicament pentru a-i ajuta să urineze mai șuor, iar cei din ultimul grup au primit un tratament special pentru pietrele la rinichi.

Citește și:

Rezultatele, după două săptămâni, au arătat clar că dintre cei 31 de bărbați care au făcut sex regulat, 26 au eliminat pietrele de la rinichi. În timp ce doar jumătate dintre cei din al doilea grup (10 din 21) și opt dintre cei 23 de participanți din al treilea grup, au scăpat de calculii renali.