Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare zi? Sigur nu știai ASTA

apa cu lămâie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Se știe că corpul uman este alcătuit în mare parte din apă, ceea ce înseamnă că toate organele au nevoie de ea pentru a funcționa corect. Prin urmare, hidratarea este esențială pentru ca organismul să funcționeze în perfectă armonie.

Apa este esențială pentru organism, iar specialiștii spun că a petrece mai mult de o săptămână fără să bei apă poate fi fatală, motiv pentru care este numită „lichidul vital”.

Potrivit Institutului de Apă și Sănătate, creierul este format din 85% apă, adică o hidratare adecvată va menține acest organ să își îndeplinească corect toate funcțiile.

Unii medici recomandă de obicei să bei cel puțin doi litri de apă pe zi (în afară de ceea ce s-a obținut din alimente la diferite mese), totuși, s-a demonstrat că cantitatea de apă necesară variază în funcție de vârstă, sex, stil de viață și stare de sănătate.

Experții afirmă că apa cu lămâie oferă multiple beneficii în orice moment al zilei, iar consumarea ei pe stomacul gol ajută la reglarea metabolismului, la eliminarea toxinelor și la evitarea acțiunii negative a radicalilor liberi.

În prezent, mii de oameni au dobândit obiceiul de a bea apă cu lămâie zilnic, cu scopul de a-și îmbunătăți sănătatea. Unii o consumă pe stomacul gol, alții după micul dejun sau la mijlocul după-amiezii.

Beneficiile lămâii pentru corpul uman

„Apa amestecată cu lămâie conține acid citric, care ajută la curățarea și previne acumularea depunerilor de calciu în apă. Când aceste depozite se acumulează, pot duce la boli cardiovasculare”, spune dr. David Jockers.

Se recomandă să bei apă cu lămâie în loc de băuturi răcoritoare procesate, deoarece această băutură este o opțiune mult mai sănătoasă pentru a însoți mesele.

Printre numeroasele beneficii ale apei cu lămâie se numără:

  • Ajută la digestie și elimină toxinele din sistemul digestiv.
  • Ar putea ajuta la neutralizarea simptomelor precum greața, arsurile la stomac sau indigestia.
  • Ar ajuta la întărirea sistemului imunitar datorită aportului de vitamina C.
  • Conține acid ascorbic, care are proprietăți antiinflamatorii, prin urmare, ar putea contribui la ameliorarea în caz de umflare.
  • Ar ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii datorita vitaminei C si antioxidantilor continuti de lamaie.
  • Dacă este consumată ca parte a unei diete sănătoase, ar putea ajuta la pierderea în greutate.
  • Ar ajuta la împrospătarea respirației și, în același timp, la ameliorarea durerilor dentare și a gingivitei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel