duminică, iunie 13, 2021

Cafeaua și țigările pe stomacul gol pot duce la apariția cancerului de colon, unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer.

O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric

al sistemului digestiv. Persoanele care suferă de gastrita pot simţi asta foarte repede. Chiar şi persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, atunci veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Aşadar, o ceaşcă de cafea pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere.

Tocmai de aceea este indicat să se consume după masa de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia.

Proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine.

Cancer de colon de la cafea și țigări pe stomacul gol

Ulcerul nu e singurul pericol care vă paște dacă aveți obiceiul să beți cafea și să fumați fără să mâncați ceva înainte. Acest obicei

vă poate îmbolnăvi și de cancer de colon. Unul dintre factorii de risc în cazul acestui tip de cancer este stilul de viață haotic, adică: dieta bogată în grăsimi animale şi prăjeli, fumatul şi consumul de alcool, excesul de cafea (mai ales pe stomacul gol), consumul frecvent de alimente picante sau acre, constipaţia cronică, din cauza lipsei fibrelor din alimentaţie, lipsa celor 2 litri de lichide pe zi, dar şi lipsa lichidelor calde (supele, ciorbe, ceaiuri), curele drastice de slăbire (o masă pe zi) sau excesele, mesele neregulate sau servite în grabă, stresul, sedentarismul şi epuizarea prin

muncă.

De asemenea, o ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol poate provoca vărsături, dureri abdominale.

 

Ultimele stiri

Parteneri