Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă bei doi litri de apă cu lămâie în fiecare zi?

Apa este una dintre principalele componente ale corpului uman, reprezentând între 50% și 70% din greutatea corporală, potrivit Clinicii Mayo.

De asemenea, a dezvăluit că apa face posibile toate următoarele:

  • Elimină deșeurile prin urină, transpirație și mișcările intestinale.
  • Mentine temperatura la niveluri normale.
  • Unge și amortizează articulațiile.
  • Protejează țesuturile sensibile.

„Lipsa apei poate duce la deshidratare, o tulburare care apare atunci când nu există suficientă apă în organism pentru a-și îndeplini funcțiile normale. Chiar și o deshidratare ușoară vă poate epuiza energia și vă poate obosi”, potrivit MayoClinic.

Cu toate acestea, consumul zilnic al acestui lichid este diferit pentru bărbați și femei, deoarece există diferențe între aport, dar, în general, majoritatea bărbaților au nevoie de aproximativ 13 căni de lichid pe zi, iar majoritatea femeilor au nevoie de aproximativ nouă.

In plus, consumul de apa poate varia in functie de activitatile care se desfasoara zilnic, de exemplu, daca persoana face exercitii fizice, ar trebui sa consume mai multa apa pentru a acoperi pierderile de lichide.

De asemenea, dacă vremea este caldă și transpiri mai mult, este indicat să crești aportul de apă, sau dacă o femeie este însărcinată, poate avea nevoie de mai multe lichide.

Insa, pentru unele persoane, consumul acestui lichid este complicat, intrucat nu li se pare placut de consumat si pentru a-i imbunatati aromase adauga lamaie, conform portalului Better with Health.

Un fruct cu un continut ridicat de Vitamina C

Lămâia, fiind un fruct cu un continut ridicat de Vitamina C, imbunatateste absorbtia fierului prezent in alimentele de origine vegetala si contribuie la buna functionare a sistemului imunitar.

Potrivit revistei Medical News Today, „antioxidanții reduc riscul apariției multor afecțiuni medicale, precum boli cardiovasculare, diabet, obezitate și cancer. ; Lămâile fac acest lucru prin eliminarea radicalilor liberi, care sunt compuși nocivi și cauzatori de boli în organism, creați de stresul oxidativ.

De asemenea, acest fruct conține puțini nutrienți, proteine, grăsimi, carbohidrați sau zahăr și atunci când este combinat cu apă conține doar cantități mici de alte vitamine și minerale, precum potasiu, acid folic și unele vitamine din grupa B.

Lămâia are limonen, un ulei prezent în coaja fructului care, datorită dezvoltării studiilor, raportează proprietăți antimicrobiene și anticancerigene, care ar putea fi obținute prin sinteza acestei componente în coaja lămâii.

Sucul care dizolvă pietrele la rinichi

Conform bazei de date a Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, lista de nutrienți pentru apa cu lămâie este următoarea:

  • 10,6 calorii
  • 0,01 mg de vitamina B-1, sau 1% din valoarea zilnică
  • 0,01 mg de vitamina B-2 sau 1% din valoarea zilnică
  • 18,6 miligrame (mg) de vitamina C, sau 21% din valoarea zilnică
  • 9,6 micrograme (mcg) de folat sau 2% din valoarea zilnică
  • 49,4 mg de potasiu sau 1% din valoarea zilnică
  • 0,06 mg de vitamina B-5, sau 1% din valoarea zilnică

Printre alte beneficii ale lămâii se numără și:

  • Scădere în greutate: poate crește sațietatea și poate stimula ușor metabolismul, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate.
  • Sănătate mintală: poate optimiza starea de spirit și memoria.
  • Sănătatea digestivă: poate ajuta la ameliorarea constipației.
  • Performanța la exercițiu: poate îmbunătăți performanța atletică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel