luni, septembrie 26, 2022

Berea, vinul și lichiorul conțin toate alcool. Consumul excesiv de alcool vă poate expune riscului de probleme legate de alcool.

Dacă bei oricare dintre ele, consumi alcool. Tiparele tale de consum pot varia, în funcție de cine ești și de ce faci.

Consumul excesiv de alcool vă poate expune riscului de probleme legate de alcool dacă:

  • Sunteți un bărbat cu vârsta sub 65 de ani care bea 15 sau mai multe pahare pe săptămână sau adesea bea 5 sau mai multe băuturi în același timp.
  • Sunteți o femeie sau un bărbat de peste 65 de ani care beți 8 sau mai multe pahare pe săptămână sau de multe ori beți 4 sau mai multe băuturi în același timp.

Consumul de alcool și sănătatea

Utilizarea pe termen lung a alcoolului crește șansele de:

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

  • Sângerare de la stomac sau esofag (tubul prin care alimentele se deplasează de la gât la stomac).
  • Inflamație și leziuni ale pancreasului. Pancreasul produce substanțe de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa corect.
  • Leziuni hepatice. Când este gravă, duce adesea la moarte.
  • Malnutriție.
  • Cancer de esofag, ficat, colon, cap și gât, sâni și alte zone.


Ce se întâmplă dacă bei două beri pe zi

Prezent la DCNewsTV, Mediucul Teodor Gălescu a oferit precizări importante despre efectele alcoolui asupra sănătății.

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, a ecplicat în cadrul interviului ce se întâmplă în corpu tău dacă bei 2 beri zilnic.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între zece și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus medicul Teodor Bădescu. „În beri… ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul, adăugând ulterior: „Este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă e în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Cu privire la vin, „medicii recomandă că e bine pentru sănătate dacă consumi un pahar de vin la prânz”.

De asemenea, în cadrul interviului, a lansat un avertisment și cu privire la alimentele procesate, „care, de multe ori, sunt din import, nu știm exact cum s-au cultivat plantele sau cum au fost crescute animalele respective”. „Abuzul alimentar intră în discuție. Poți consuma orice aliment, dar fără să faci abuz!”, a precizat medicul.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private